Tegenwoordig wordt rijst regelmatig vervangen door bloemkool rijst. Voordeel is dat je meer groente en minder koolhydraten binnen krijgt. Daarnaast is het gewoon erg lekker om te eten en eenvoudig om te maken.
Bloemkoolrijst hebben we al eerder gebruikt zoals bijvoorbeeld als nasi. En het gaat eigenlijk niet vervelen.
Chorizo gebruiken we ook wel eens bij de risotto. Het geeft je gerecht net dat andere smaakje. Zo ook bij dit gerecht. Zonder de chorizo had het maar wat vlak van smaak geweest.
En dit gerecht staat ook nog eens behoorlijk snel op tafel. Ideaal voor door de week.
Hoofdgerecht 2 Eenvoudig 25 minuten
Wat heb je nodig
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gr chorizo
- 1 courgette
- 1 punt paprika
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr grote garnalen
- 100 gr champignons
- 1 el olie
Hoe maak je het
Snipper de ui, snij de paprika in kleine reepjes. Zorg er wel voor dat je de zaadjes eruit gehaald hebt. Snij de courgette in halve maantjes. Doe datzelfde met de courgette. Snij de champignons in plakjes. Als dat klaar is, ben je al bijna klaar.
De bloemkool snij je in stukken en maal je vrij fijn in de keukenmachine. Laat het niet te grof. Dan verlies je het idee van rijst.
In een braadpan verhit je de olie. Voeg eerst de ui toe. Als dat even bakt en glazig wordt, voeg je de knoflook toe. Daarna mag de chorizo erbij. Deze geeft veel smaak af, zodat je eigenlijk geen andere kruiden hoeft toe te voegen. Natuurlijk kun je zelf anders beslissen.
Is deze wat aangebakken, voeg je de courgette, puntpaprika en champignons toe. Laat deze even garen en als die beetgaar zijn, voeg je de grote garnalen toe. Deze zijn al voorgegaard en hebben niet veel tijd nodig. Doe je ze er te vroeg bij, heb je kans dat ze droog worden.
Als laatste doe je zo’n 2 minuten voor je op gaat dienen, de bloemkoolrijst erbij. Deze is echt zo gaar en als die er te lang inzit, wordt het een vochtige massa.
Kijk maar eens of dit ook gewoon erg lekker is.