Bloemkoolnasi

Deze bloemkoolnasi past in wat we deze maand voor ogen hadden. We wilde het aantal koolhydraten in de avondmaaltijd verminderen en hebben daarvoor naar Paleo gekeken. Deze bloemkoolnasi beviel ons goed en zal zeker nog eens op het menu verschijnen.

Je gaat dan kijken naar alternatieve voor de koolhydraat rijke producten in je voedingspatroon zoals rijst, pasta en aardappelen. Bloemkoolrijst is 1 van die alternatieve die je tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt kan kopen, maar met een keukenmachine ook heel eenvoudig te maken van een normale bloemkool.

Het is niet zo dat we de Paleo lifestyle letterlijk gaan volgen, maar het past in hoe we tegen eten aankijken. Verse producten, geen pakjes, opletten wat je allemaal eet. Ook vegetarisch en orthomoleculair past daarbij.

Bloemkoolrijst heb ik al eerder gemaakt en bijvoorbeeld ook gebruikt in lasagne bladeren. En ik moet zeggen, elke keer smaakt het me gewoon erg lekker. En in deze bloemkoolnasi is dat geen uitzondering.

Op internet vind je veel recepten die over bloemkoolnasi gaan. Elk met net weer andere kruiden of groente. Door te kijken wat we het lekkerste vonden en dingen te combineren, zijn we tot dit gerecht gekomen. Het zal waarschijnlijk niet aan de regels van Paleo voldoen, maar dat pretendeer ik dan ook niet. Het is gewoon een lekker recept met bloemkoolrijst.

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 45 minuten

Wat heb je nodig

  • Halve bloemkool
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl komijn
  • klein stukje verse gember
  • 300 gram kip
  • 1/2 el ketjap
  • 1/2 el vissaus
  • 1 tl trasie
  • kokosolie
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het

Snipper de ui, maak de sperziebonen schoon en snij ze in grote stukken, snij de paprika in kleine blokjes. Zet een braadpan op middelhoog vuur met wat kokosolie en bak hier eerste de ui in aan. Niet te hard. Wacht tot het wat glazig en zacht wordt. Voeg dan alle kruiden, de paprika en de boontjes toe. Zodra het even aangebakken is, zet je het laag en laat je het sudderen.

Snij de kip in blokjes en strooi er wat peper en zout overheen. In een koekenpan met wat kokosolie, bak je deze tot ze net gaar zijn. Zet even apart.

Snij de bloemkool in stukjes en stop deze in de keukenmachine. Maal het net zolang dat je een fijn korrelige structuur hebt die enigszins doet denken aan rijst.

Nadat de groente ongeveer 20 minuten heeft staan sudderen, voeg je de gebakken kip toe. Laat dit nog een tijdje laag op staan en proef af en toe of de boontjes gaar zijn.

Enkele minuten voordat je gaat eten, voeg je de bloemkoolrijst toe. Doe dit niet te lang van te voren, want anders wordt het te gaar en komt er veel vocht vrij. Na zo’n twee minuten is het gaar genoeg.

Schep de bloemkoolnasi op een bord en voeg er naar smaak gefrituurde uitjes en augurk aan toe. Eet smakkelijk.

Geef een reactie