Garnalensalade met Avocadocreme

 

Zoals je gemerkt hebt op de site, komen er nogal eens garnalen langs.

En in allerlei verschillende maten. Dit keer niet al te groot, zoals gamba’s, maar ook weer niet al te klein, zoals de grijze garnalen.

Als voorgerecht met eeen klein beetje sla, wat avocado creme, stukjes avocado en geroosterd pompoenbrood.

Dat laatste had ik tijdje geleden gemaakt, gesneden en ingevroren. Het recept heb ik hier niet gedeeld. Misschien komt dat nog, maar er zijn vast recepten genoeg hoe je dat doet.

Ergens kwam ik tegen dat je rasp van een limoen kon mengen met grof zeezout. Dat leek me erg leuk. Je krijgt dan een fris zoute smaak en nadat ik het geprobeerd had, weet ik zeker dat ik dat bij visgerechten vaker ga gebruiken.

bestekVoorgerecht persoon 4 koksmuts eenvoudig klok 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 limoen
  • 1 el grof zeezout.
  • 2 avocado’s
  • 1 el mayonaise
  • 200 gr garnalen
  • Scheut chilisaus.
  • 1 sjalotje
  • Beetje gemengde salade
  • 4 sneedjes pompoenbrood.

Hoe maak je het

De garnalen die ik had, moesten nog gepeld worden. Daarna heb ik ze kort gebakken met de uitjes en een chilisaus. Dit heb ik in een bakje gedaan en koud gezet.

Uit de sneedjes pompoenbrood heb ik rondjes gestoken en die besmeerd met klein beetje olijfolie. Daarna heb ik ze in een oven van 180 graden gebakken tot ze krokant waren.

De schil van de limoen heb ik geraspt en gemend met het zeezout. Hoe fijner de rasp, hoe beter je het kan verdelen door het zout. Maakt dit een halve dag van te voren, zodat de smaken goed mengen.

1 avocado heb ik, samen met de majonaise en het sap van de limoen met de staafmixer tot een gladde creme gepureerd. Ik heb een kleine spuitfles en daar heb ik dit in gedaan. Ook dit heb ik koud gezet.

Vlak voor het serveren heb ik de andere avocado in blokjes gesneden en gemengd met enkele stukjes sla. We hadden wat rucola, eikebladsla en jonge krulsla. Het hoeft niet te overheersen.

Het vocht bij de garnalen met de sjalot, heb ik gemengd met deze salade. Dit heb ik verdeelt over de borden. Daarop heb ik de garnalen gelegd, zodat ze goed zichtbaar waren.

Tussen de garnalen en salade heb ik heel wat dotjes avocado creme gespoten. En als laatste het krokante pompoenbrood erbij.

Het zag er allemaal wel feestelijk uit. En het smaakte ook deze keer gewoon weer erg lekker. Gelukkig maar, want mijn ouders waren erbij om het op te eten.