Welkom

WelkomWelkom op mijn blog over gewoon lekker eten. Mijn naam is Rian van der Ende en ben werkzaam als business analist. Daarnaast is koken een grote hobby die ik eigenlijk deel met heel mijn gezin.

Ik hou van koken en het uitproberen van zaken. Ik weet dat ik nog vrij jong was toen ik begon met koken en mijn moeder graag hielp in de keuken. Dat was ook de reden waarom ik al op de lagere school zei dat ik kok wilde worden en ben daardoor later naar de hotelschool ben gegaan. Dat bleek toch niet mijn roeping te zijn als beroep. En ben langere tijd werkzaam geweest in de bediening.

Door omstandigheden is het op den duur wat anders gelopen en ben ik al 20 jaar werkzaam in de ICT. Maar de liefde voor koken en lekker eten blijft bestaan. Daarom ben ik daar regelmatig mee bezig. Ik hoop je te inspireren om ook bezig te zijn in de keuken en gewoon lekkere gerechten op tafel te zetten.

Ik hou niet zo van pakjes en zakjes die je overal kunt kopen. Als je dan de ingrediƫnten lijst gaat bekijken, schrik je soms wel heel erg wat er allemaal in zit. Zeker als je weet dat je dat zelf ook kunt maken en dan zonder een aantal discutabele ingrediƫnten.

En eerlijk gezegd, waarom moet een maaltijd binnen 10 minuten op tafel staan? Is het dan zover gekomen dat een van de eerste levensbehoefte van een mens, zo onbelangrijk is geworden, dat we het moeten afraffelen? Tijd besteden aan lekker koken is ontspannend en als je dat dan nog samen doet, is het geen verspilde tijd.

Verder zal je zien dat veel gewoon lekkere recepten, niet eens al te veel tijd kosten om te maken. Een uiensoep bijvoorbeeld, kun je binnen een half uur op tafel hebben.

Geef een reactie