Rucola met gebakken geitenkaas

Rucola is een sla soort die al heel lang geteeld wordt in het Middenlandse zeegebied. De sla heeft een typische wat nootachtige smaak en is wat stugger als de meeste sla soorten. Een leuke afwisseling als sla.

Geitenkaas vind ik hier goed bij passen. Zeker als je hem eerst inrolt in ham en dan bakt. Met nog wat andere rauwkost, kun je dit zowel als volledige lunch salade of in een kleinere portie als voorgerecht gebruiken. Doordat de kaas een beetje smelt, verandert de smaak iets.

Je kunt hier bijna elke soort ham voor gebruiken en het daardoor ook zo exclusief en duur maken als je wilt. Maar ook met een eenvoudige ham, is dit al een lekker gerecht. En bij de meeste supermarkten, ligt er tegenwoordig een keur aan ham in het koelvak.

Rucola met Geitenkaas salade

bestek2 Salade   persoon1 4   koksmuts Eenvoudig   klok1 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 500 gr Rucola
  • 150 gr Luchtgedroogde rauwe boerenham
  • 150 gr geitenkaas
  • 1 wortel
  • 8 radijsjes
  • halve ui
  • dressing

Hoe maak je het

Snij de rol geitenkaas in plakken van ongeveer 2 cm. Wikkel deze in de ham en probeer er voor te zorgen dat hij helemaal omsloten is. Geitenkaas smelt snel en wordt dan vloeibaar. Daar moet je bij het bakken ook goed opletten. Als je de plakjes goed inpakt, heb je minder last dat het er snel uitloopt.

Snij de wortel en radijs in kleine stukjes, snipper de ui.

Maak dressing van je favoriete olie en azijn. Of verdun de mayonaise tot een dressing. Een dressing met een scheutje notenolie en basalmico azijn smaken hier prima bij.

Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje boter. Zorg dat je salade geheel klaar is en al verdeeld is over de borden. Nu ga je de ham/geitenkaas pakketjes kort bakken. Allebei de kanten ongeveer een minuut. Maar als je al eerder ziet dat de kaas eruit gaat lopen, kun je ze beter al uit de pan halen.

Verdeel de warme pakketjes over de borden. En eet smakelijk.

Geef een reactie