Thuismenu de Gespleten Arent

Vorige week zag ik een post op Instagram voorbij komen dat restaurant De Gespleten Arent een thuismenu ging serveren. Daar was ik gelijk enthousiast over. Het is een prachtig restaurant in Middelburg waar we elk jaar een keertje gaan eten.

Voor dat weekend wat het helaas te laat, omdat je het een dag van te voren moet reserveren en zondag zijn ze gesloten. Afgelopen woensdag kon ik me niet meer inhouden en heb voor ons twee├źn het thuismenu besteld.

Al snel kreeg ik een antwoord terug en de betaling was zo geregeld. In de e-mail werd vermeld dat de bezorging tussen 16 en 18 uur zou plaatsvinden en dat de receptuur geleverd zou worden. Dat maakte me nog nieuwsgieriger. Vanwege het tijdstip begreep ik dat de gerechten niet warm geserveerd zouden worden en ik was daarom erg benieuwd wat we nog zelf zouden moeten doen. Eigenlijk kon ik niet wachten tot zaterdag. Maar ja, het komt vanzelf.

In de dagen naar zaterdag toe, kwamen er op Instagram enkele foto’s voorbij van mensen die het thuismenu al ontvangen hadden. Die zagen er allemaal goed uit en het maakte me nog nieuwsgieriger.

Het is zover!

Zaterdag rond half vijf was het dan zo ver. Ze stonden voor de deur met alle onderdelen van het menu in drie zakken. Voor elk gerecht een zak. Elk onderdeel van het menu zat apart verpakt en er werd me vertelt dat 1 onderdeel van het nagerecht, direct de vriezer in moest. Dat alle onderdelen apart waren, maakte het ook mogelijk dat ik het apart kon proeven. Bijvoorbeeld de bouillon van gekarameliseerde ui of de gel van bloedsinaasappel.

Ook zat er een beschrijving bij wat je nog zelf moest doen en hoe het bord opgemaakt kan worden. Voor het voorgerecht was dat eenvoudig. Het is een koud gerecht, dus moet je het alleen nog een opmaken. Niet mijn sterkste kant, maar met behulp van de beschrijving en dat alle onderdelen apart waren, is me dat aardig gelukt.

Voor het hoofdgerecht moest wat meer gebeuren. De eend moest sous-vide gegaard worden voor 20 minuten en daarna nog kort gebakken. Dat was op zich geen probleem. Voor de rest van de onderdelen was het alleen nodig dat ze warm werden. Met deze aanwijzingen is het gelukt om de eend mooi zacht te krijgen.

Het nagerecht was eigenlijk zoals we het daar gewend zijn. Heerlijk. Ik ben niet echt een toetjes fan, maar bij hun geniet ik altijd van wat er op tafel komt.

Tot slot

Al met al een heel leuk concept. Het is niet zo dat je gelijk aan kan schuiven. Je moet nog wel wat doen, maar dat is dan ook weer niet al te moeilijk. Een soort thuisbezorgen next-level. Ik hoop eigenlijk dat ze binnenkort een ander menuutje hebben. Het was meer dan gewoon lekker. Bedankt!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie