Mosselen met quadrupel

Het weer eens tijd om mosselen te eten. Heel eenvoudig te maken en zo op tafel. Soms denk ik, waarom doen we het niet vaker. En je kunt er mee variëren.

Het lekkerste vinden we ze eigenlijk met bier. En eigenlijk maakt het niet uit welk bier. Zolang het maar geen pils is. De mosselen doen het goed in een biertje met wat meer alcohol.

En natuurlijk dan er een zelfde soort Quadrupel erbij drinken. Dat is genieten. Zeker als je dit op een mooie avond op het terras kan doen.

En naast dat het gewoon erg lekker is, is het ook nog eens een gerecht dat zo op tafel staat. Je hoeft niet te lang in de keuken te staan. Dus eerst genieten op het terras met natuurlijk een lekker biertje. En dan nog maar een bij de heerlijke mosselen.

Mosselen met Quadrupel

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 15 minuten

Wat heb je nodig

  • 2 kilo mosselen
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • wortelen
  • 1 rode ui
  • olie
  • 1 flesje Quadrupel
  • Peper en zout naar smaak
  • Scheutje room
  • Bieslook

Hoe maak je het

Het is belangrijk dat je de mosselen goed afspoelt en dan gelijk de open en kapotte mosselen eruit haalt. Deze zijn echt niet goed om mee te koken. En meestal zijn het er maar enkelen. Als dat niet zo is, heb je een slechte kwaliteit mosselen gekocht.

Snij alle groente in stukjes. Het hoeft niet al te netjes, maar wel ongeveer allemaal dezelfde grote. Je kunt tegenwoordig ook eenvoudig een zakje mosselgroenten kopen, waarbij alles al voor je gesneden is.

Verhit wat olie in de pan. Voeg hier de uien aan toe en bak deze kort totdat ze wat zacht worden. Voeg de rest van de groente toe en bak even. Hierdoor komen de smaken los.

Voeg de mosselen en de quadrupel toe.  Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. De mosselen gaan open als ze gaar zijn. Houd dat dus in de gaten. Als ze open staan, moet je ze niet te lang meer koken. Breng de mosselen op smaak met peper en zout en voeg wat room toe. Schep ze over in een grote schaal en strooi er wat verse bieslook over.

Geniet er maar van.

Geef een reactie