Soms hou ik wel van wat pittig. Soms is dat dan voor mijn vrouw weer iets te. En eigenlijk was dat met dit gerecht ook het geval.
Op zondagochtend vraag ik me soms af wat ik dan ’s avonds ga maken. Dan kijk ik in de koelkast en zag deze keer nog wat rode curry pasta en een rode puntpaprika liggen. In de voorraadkast staat altijd wel kokosmelk en in de vriezer was nog een restje doperwten. Dus de keus was eigenlijk snel gemaakt. Opmaken die ingrediënten.
Hoofdgerecht 2 Eenvoudig 20 minuten
Wat heb je nodig
- 1 ui
- 250 gr kipfilet
- 1 puntpaprika
- 200 gr doperwten
- 150 gr rijst
- 200 ml kokosmelk
- 1 el rode curry pasta
- beetje olie
Hoe maak je het
Kook de rijst volgens de instructies. Aangezien dit het langste duurt, kun je daar het beste mee beginnen.
Pel de ui, snij doormidden en maak dunne schijfjes. Halveer de paprika, verwijder de witte zaadlijsten en snij in iets dikkere schijfjes. Snij de kipfilet in blokjes.
In een braadpan verhit je wat olie op een middelhoog vuur. Voeg hieraan de halve uienringen toe en bak die zachtjes aan tot ze wat zacht worden. Voeg dan de paprika toe. Ook als die na een paar minuten wat zachter zijn kan de kip erbij. Die mag wel even bakken. Als het bijna gaar is, kan de currypasta en de doperwten erbij. Als deze warm zijn, voeg je de kokosroom toe en roer je alles goed door. De saus krijgt een mooie lichtrode kleur. Na enkele minuten is alles gaar. Voor de zekerheid kun je nog een stukje kip doormidden snijden om te kijken of deze gaar is.
En dan is het een kwestie van opscheppen en lekker genieten van gewoon een heerlijke maaltijd. Het liefst met een glaasje rode wijn erbij. Eet smakkelijk.