Bavette salade met champignon en ui

In Frankrijk zie je regelmatig bavette in de winkel liggen of kun je het in een restaurant bestellen. De laatste tijd zie je dit mooie stukje rundvlees ook steeds meer in Nederland in de winkels verschijnen.

Het was hier een beetje onbekend is onbemind. Vaak werd het wel in tartaar of zoiets verwerkt, maar nooit als een stuk vlees dat je kan bakken of grillen. Gelukkig komt daar verandering in en vond ik bij de supermarkt een stuk van zo’n 300 gram prachtig mager vlees.

Het vlees heeft wat meer structuur als biefstuk, maar het is ontzettend mals. Zeker als je het dwars op de draad snijd en mooi rood tot medium bakt, is het gewoon erg lekker. Als je het toevallig in de winkel ziet, raad ik het je aan om te kopen.

Deze keer heb ik het verder erg simpel gehouden. Wat champignons en ui met een klein beetje room en een salade van veldsla met komkommer en tomaat. Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Salade met bavette

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts  Eenvoudig klok 15 minuten

Wat heb je nodig

  • 300 gr bavette
  • peper en zout
  • 100 gr champginons
  • 1 ui
  • beetje room
  • 100 gr veldsla
  • 6 tros tomaten
  • stukje komkommer
  • Olie en azijn voor een dressing
  • 2 el olie

Hoe maak je het

Snij de champignon in dunne plakjes. De ui snij je door midden en, nadat je de buitenste bladeren eraf hebt gehaald, snij je het in dunne ringen. In een koekenpan doe je wat olie. Nadat je de uien licht hebt aangebakken voeg je de champignons toe. Dit laatje een tijdje bakken, tot de champignons gaar zijn. Nu voeg je een beetje room toe, zodat je een wat smeuïge massa krijgt.

De bavette dep ik altijd even droog. Daarna peper en zout erop en het vlees is klaar om gebakken te worden. In een hete koekenpan met een beetje olie, bak je de bavette aan beide kanten aan. Niet al te lang, zo’n 4 tot 5 minuten. Voel af en toe aan het vlees. Je moet het nog goed kunnen indrukken. Rood tot bijna medium is het lekkerste. Na het bakken, kun je het nog even inpakken in aluminium inpakken, terwijl je de salade klaar maakt.

Doe de veldsla op het bord. Snij de komkommer in plakjes en de tomaten in kwarten. Maak deze aan met wat dressing en schep die op de veldsla.

Snij de bavette dwars op de draad. Dit is goed te zien. Maak de plakken niet al te dik. Leg deze op de sla. En voeg daarna de champignons en ui toe.

Eet smakkelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *