Zalm met watermeloen

Het is dan nog wel geen zomer, maar deze kwam ik tegen tijdens het opruimen van oude foto’s en gelukkig had ik daarbij ook nog hoe ik het gemaakt had. Watermeloen en zalm, heelijk. Wie wat bewaart, die heeft wat. En bewaar deze daarom maar voor de zomer.

In de zomer vind ik het heerlijk om af en toe verse ananas te eten. Het is wel even een werk om hem te schillen, maar het smaakt zo goed. Alleen is een ananas best groot voor 2 personen. Het zelfde geldt natuurlijk voor de watermeloen.

Dus als je ze dan toch in huis hebt, moet je er ook wat mee doen. Deze keer gegrild op de bbq met daarbij wat zalm en komkommer. Heerlijk fris voor een warme zomerdag.

Zalm met watermeloen

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts  Eenvoudig klok 25 minuten

Wat heb je nodig

  • Komkommer
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 kleine rode ui
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 watermeloen
  • enkele ringen ananas
  • 250 gr zalmfilet
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 1 el balsamico azijn
  • 25 ml olijfolie
  • 1 tl honing

Hoe maak je het

De komkommer heb ik met de kaasschaaf in mooie lange linten geschaafd. De ui schoongemaakt, door het midden gesneden en in dunne halve ringen gesneden. Deze 2 ingredi├źnten heb ik samen met de witte wijn azijn en wat zout gemengd en in een kom weggezet.

Schil de meloen en snij in dikke plakken. Maak de ananas schoon en snij in dikke plakken. Het middelste is te hard, dat moet je eruit snijden. Smeer beide in met wat olie. Bestrooi de zalmfilet met peper en zout. Het mooiste is natuurlijk als je twee mooie even grote langwerpige filets hebt.

Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en eventueel wat peper en zout door elkaar. Dit is de dressing die je straks over het gerecht sprenkelt.

Zorg ondertussen dat je bbq lekker warm wordt. Gril de ananas en meloen tot ze net warm zijn. En gril de zalm tot hij gaar is. Niet te gaar, want dan valt hij uit elkaar.

Zodra dit klaar is, kun je eigenlijk al gaan eten. Leg de ananas, komkommer, watermeloen en zalm op een bord. Besprenkel met een beetje van de dressing over. Voeg stukjes geitenkaas toe. Dat is alles. Gewoon weer eens erg lekker. Zeker bewaren dit gerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *