Rauwe Tonijn met kruiden

Tonijn is zo’n mooi stukje visvlees om te gebruiken in de keuken. Zeker als het erg vers is en natuurlijk goed bereid.

Als je tonijn bakt of grilled, moet het eigenlijk net zo rood zijn als biefstuk. Zodra je het te ver laat gaan, word het droog. Pas hadden we het gegeten en daar was hij eigenlijk al net te ver. Dus ik had beloofd om het nog een keer te doen. Nadat ik de vis gehaald had, besloot ik om er een klein stukje van apart te houden om als hapje te verwerken. En dan de vis rauw te laten.

Dit kon ik doen omdat het sashimi kwaliteit was. Zodra je het verpakt gaat kopen, is het beter om dit niet te doen. Haal het daarom bij de echte visboer.

Verder heeft de tonijn eigenlijk niet zo heel erg veel nodig vandaar dat ik maar snel schrijf hoe ik dit gemaakt heb.

Tonijn

bestek2Hapje   persoon1 4   koksmuts eenvoudig  klok1 15 minuten

Wat heb je nodig

  • 100 gr Tonijn
  • paar blaadjes basilicum
  • paar sprietjes bieslook
  • 0,5 sjalot

Hoe maak je het

Zoals al gezegd, neem alleen verse tonijn. Deze keer maar niet bij de supermarkt of uit de vriezer. Die kun je natuurlijk heel goed gebruiken om te grillen, maar voor dit hapje, zou ik echt even langs de visboer gaan.

Snij de tonijn in kleine stukjes. Snipper de sjalot heel fijn. meng deze twee door elkaar. Ik heb bewust geen peper en zout toegevoegd, omdat ik vind dat de vis al genoeg smaak heeft.

Snij de basilicum blaadjes in dunne reepjes en snij de bieslook sprietjes in stukjes van ongeveer een centimeter.

Nee een lepel (of een toastje). Leg hier een klein beetje van de kruiden op. Verdeel hierover wat van de vis en daar bovenop nog wat van de kruiden.

Het aantal dat je kunt maken is een beetje afhankelijk van hoe groot je de porties maakt. Ik zou ze niet te groot maken, dan kun je er meer maken en lijkt het of je er wat langer van kunt genieten. Heerlijk met een glas witte wijn, bijvoorbeeld een chardonnay.

One thought on “Rauwe Tonijn met kruiden

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Geef een reactie