Advocaatparfait – Boodschappen – Review

In de rubriek review, wil ik een recept exact maken zoals het vermeld is in een boek, tijdschrift of internet. Deze keer Advocaatparfait.

Het zijn gerechten die me om de een of andere manier zijn opgevallen en ik ze daarom wil uitproberen. Daarbij wordt gekeken of de ingrediënten makkelijk te verkrijgen zijn, het gerecht moeilijk te maken is, de smaak goed is en of het me heeft geïnspireerd.

Dit keer uit Boodschappen  van maart 2016 van Emte. Hier stonden een aantal gerechten in speciaal aanbevolen voor Pasen. Zo ook een advocaatparfait met geroosterde mango en basilicum. Er waren een paar redenen waarom ik dit recept wilde maken.

 • Ik heb altijd al iets van ijs willen maken. Maar nog nooit een machine tegengekomen waarvan ik dacht, die wil ik wel proberen
 • Mango moest geroosterd worden
 • Er zit een rode peper bij. Iets scherps bij iets zoets.
 • Er zit basilicum bij. Een kruid dat ik eigenlijk alleen bij een voor- of hoodgerecht gebruik.

Wat me wel opviel was dat er 2 mango’s bij de ingrediënten stonden. Dit leek me nogal veel voor 4 personen. Dus ik heb er maar 1 gekocht en dat bleek meer dan voldoende.

De parfait heeft bij mij 4,5 uur in de vriezer gestaan. En het was wat mij betreft nu net hard genoeg. Ik zou hem eigenlijk niet veel korter in de vriezer zetten. Het recept gaf 3 tot 4 uur aan. Verstandig is, om dit in de ochtend te maken. Dan ben je nooit te laat.

advocaatparfait

Wat heb je nodig

 • 250 ml slagroom
 • 150 ml advocaat
 • 200 ml vanillevla
 • 3 el honing
 • 2 el sinaasappelsap
 • 1 rode peper
 • 1 mango
 • basilicum

Hoe maak je het

Sla de slagroom stijf en spatel er de advocaat en vanillevla doorheen. Verdeel dit mengsel over 4 glazen of stort het in een cakevorm. Als je dit laatste doet, bekleed deze dan eerst met plastic folie. Je kunt hem er dan later als hij bevroren is, uithalen en plakken van snijden. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Snij de rode peper doormidden. Verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes. Meng de honing met het sinaasappelsap en de rode peper. Schil de mango en snij in plakjes of kleine stukjes. Leg deze in het mengsel en laat ze ongeveer 15 minuten marineren.

Verwarm de ovengrill. Leg de mango in een ovenschaal en zet de schaal minimaal 10 cm onder de grill. Rooster de mango gedurende 7 minuten. Let op dat de peper niet verbrandt. Laat dit iets afkoelen.

Serveer de mango op de advocaatparfait en garneer met blaadjes basilicum.

Mijn ervaring/review

De advocaatparfait is eenvoudig te maken. Binnen 10 minuten is het klaar om in de vriezer te zetten.

De smaak is best fris. Je proeft de advocaat wel, maar overheerst niet. De peper en basilicum waren verrassend. Daar wil ik nog wel meer mee experimenteren.

De mango wilde niet zo goed roosteren. Maar smaakte toch wel goed bij deze parfait.

Door dit recept, wil ik nog wel eens met andere smaken een parfait maken.

Beschikbaarheid ingredienten Produkten waren goed te verkrijgen
Moeilijkheid Op zich is dit geen moeilijk gerecht
Inspirerend Ja. Meerdere dingen zelfs.
Smaak Dit was een lekker recept.

 

Geef een reactie