Carpaccio van zalm met mieriksworteldressing

Oorspronkelijk word carpaccio gemaakt met heel dun gesneden ossenhaas, maar deze van gerookte zalm is ook lekker. En daarnaast snel gemaakt.

Na de kerst zit je vaak met wat ingrediënten die je over hebt, zoals mierikswortel puree en avocado. Nu wilde ik daar iets van maken. Dit was even nadenken, omdat mierikswortel nog al uitgesproken van smaak is. Daarom heb ik daar een dressing van gemaakt met room, wat het veel zachter van smaak maakt. Zeker als je naast avocado ook rode biet gebruikt, moet de dressing niet overheersen

En omdat je er heel weinig voor hoeft te doen, staat dit gerecht binnen 10 minuten op tafel.

Carpaccio van gerookte zalm

bestek2Voorgerecht   persoon1 4   koksmuts Eenvoudig  klok1 10 minuten

Wat heb je nodig

  • 400 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 gekookte rode biet
  • 100 gr roze garnalen
  • bieslook
  • 10 ml room
  • 10 gr suiker
  • peper en zout naar smaak
  • 2 tl mierikswortel
  • 1 puntje mosterd

Hoe maak je het

Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Doe het zelfde voor de rode biet. Snij de bieslook fijn.

Voor de dressing neem je 10 ml slagroom. Met een garde voeg je de mierikwortel puree, suiker, mosterd en peper en zout toe. Door goed te kloppen word de dressing wat lobbig. Zorg er voor dat het geen slagroom word. Proef regelmatig. De hoeveelheid mierikswortel puree kan verschillen en begin niet met al te veel. Zelf vond ik 2 theelepels voldoende, maar misschien wil je meer of minder. Door regelmatig te proeven en kleine hoeveelheden tegelijk toe te voegen, kun je de smaak krijgen die je wilt.

Leg de gerookte zalm op een bord. Zorg dat het hele bord bedekt is. Je hebt hier waarschijnlijk iets meer als 2 plakken voor nodig. Afhankelijk van het grote van het bord. verdeel hierover de blokjes avocado, blokjes rode biet en de roze garnalen. Giet er daarna voorzichtig wat mierikswortel dressing over. Hoeveel is weer afhankelijk van je smaak, maar het moet geen natte boel gaan worden. Gewoon wat dressing.

Daarna garneer je het met wat gehakte bieslook en klaar is je voorgerecht. Heel eenvoudig, maar o zo lekker.

Geef een reactie