Quiche met zalm

Met vaderdag had ik kleine springvormen gekregen die ik wilde gebruiken om 1 persoons quiche te maken.

quiche1
Je kunt deze kleine springvormen op vele plaatsen kopen. Leuk als je liefhebber bent van quiche of als je gewoon wat wilt proberen. Natuurlijk kun je er ook kleine appeltaartjes in maken. Binnenkort ga ik ook eens kijken of ik er een pie in kan maken. Als het resultaat lekker is, zal het zeker ook hier geplaatst worden.

Ik heb er 4 omdat ik niet wilde dat er iemand zou moeten wachten. Normaal gesproken moet de quiche zo’n 45 minuten in de oven, dus dat is te lang om te wachten. Ik zou ze ook kunnen bakken en daarna opwarmen. Dit hebben we met een overgebleven quiche gedaan, maar dan is het deeg niet meer zo mooi hard en dat is jammer.

Ik wist niet precies hoeveel ik nodig zou hebben om ze te vullen, dus ik had wat ingrediënten gekocht en wilde dan wel zien hoeveel quiche ik kon maken. We waren op dat moment maar met z’n tweeen en daarvoor had ik zeker voldoende. Uiteindelijk kon ik met de hieronder genoemde ingrediënten 3 quiches maken.

1 quiche is voldoende als hoofdmaaltijd. Je zou er eventueel nog wat salade bij kunnen serveren. Als je een grote eter bent, zou je de derde kunnen delen en is het recept voor 2 personen.

Ik heb deze keer bladerdeeg gebruikt voor de bodem. Natuurlijk kun je ook hartige taartdeeg gebruiken. Dat hadden ze niet bij de winkel waar ik op dat moment was. En ik had niet al te veel zin om zelf het deeg te maken.

Hou er wel rekening mee dat ze over kunnen lopen. Ik had ze vrij vol gedaan, maar zoals je ziet zijn ze uiteindelijk boven de vorm uitgekomen. Er loopt dan ook wat vet en kaas uit en als je er niet voor zorgt dat er wat aluminium folie op de bodem van je oven ligt, mag je daarna flink gaan boenen om het er weer uit te krijgen.

Ik heb deze quiche met zalm, spinazie en geitenkaas gemaakt. Maar eigenlijk kun je er alles voor gebruiken wat je maar lekker vind. Er zullen waarschijnlijk nog wel andere recepten volgen.

bestek2Hoofdgerecht   persoon1 3   koksmuts Eenvoudig  klok1 20 Minuten voorbereiding en 45 minuten baktijd

Wat heb je nodig

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 600 gr diepvries spinazie
  • 3 eieren
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml slagroom
  • rol geitenkaas
  • 3 zalm filets

Hoe maak je het

Laat de bladerdeeg en de spinazie ontdooien.

Bestrijk de vormpjes met boter en bekleed elke met 2 plakjes. Ik had er een op de bodem gelegd en 1 door midden gesneden om de zijkant te maken. Druk ze wel goed tegen elkaar. Prik er wat gaatjes in.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Meng in een grote kom de eieren, room, spinazie en kerrie. Snij de zalm in stukjes en de geitenkaas in plakjes. Doe een laagje van de spinazie mengsel in de vorm en leg daar wat zalm en geitenkaas op. Vul verder op met het mengsel en verdeel de rest van de zalm en geitenkaas. Zoals je op de foto ziet, heb ik de laatste stukjes niet onder gelegd. Hierdoor zie je nog wat er in zit, wat ik zelf wel mooi vind.

Zet de drie springvormen in het midden van de oven en bak in zo’n 40 minuten de quiche. Kijk af en toe of hij een mooie kleur krijgt. Haal ze uit de oven en laat ze nog zo’n 10 minuten staan alvorens uit de vorm te halen.

Eet smakelijk.

 

Geef een reactie