Spinazie salade met geitenkaas

Spinazie vind ik eigenlijk gewoon wel lekker. En dan niet alleen gekookt, maar ook gewoon rauw in een salade.

Spinazie heeft wel een aparte smaak en is goed te combineren met andere groente, kaas en noten. Als je daar zo over nadenkt, is het maar een kleine stap om deze salade te maken. Gewoon lekker en eenvoudig te maken.

Wel heb ik de paprika geschild, omdat niet iedereen bij ons dat zo lekker vind en zeker niet als het grotere stukken zijn.

Dit is een prima gerecht om tussen de middag te nuttige. Heerlijk in het voorjaarszonnetje bijvoorbeeld

De ingrediënten zijn trouwens voor 2 personen. We zijn wat vaker samen en om dan voor 4 personen te blijven koken, is niet zo goed. Omdat het lekker is, blijf je er van eten. En ja dan weet je wel wat er gebeurd.

Spinazie salade
bestek2Lunchgerecht / Salade  persoon1 2   koksmuts Eenvoudig  klok1 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 rode paprika
  • Sap van een sinaasappel
  • 4 el olie
  • 100 gr spinazie
  • 10 gr pijnboompitten
  • 100 gr zachte geitenkaas

Hoe maak je het

Begin met het roosteren van de pijnboompitten. In een droge pan op niet al te hoog vuur laat je deze langzaam bruin worden. Als je ze te hoog zet, gaan ze verbranden en dat is niet lekker.

Daarna snij je de paprika in stukken en schil je die met een dun schiller. Ook deze doe je in een koekenpan en laat je langzaam wat zachter worden.

Van het sinaasappelsap, de olijf olie en wat peper en zout maak je een dressing. Doe de spinazie in een grote kom en vermeng deze met de dressing.

Nu kun je het bord gaan opmaken. Eerst doe je de spinazie op het bord. Daarop drappeer je de paprika repen, de stukjes geitenkaas en strooi er wat van de pijnboompitten overheen. Klaar voor een heerlijke vrolijke lunch.

Geef een reactie