Kipfilet gevuld met geitenkaas

Op zondag word ik vaak wakker met de vraag, wat wil je vanavond gaan maken? En van de keer was mijn eerste antwoord iets met kipfilet.

Nu kun je met kipfilet vele kanten op. Zo veel dat ze er zelfs reclame mee maken. Maar ja, daar heb je zo weinig aan. Je gaat dat zitten denken wat kan ik nu eens anders doen dan anders. Toevallig had ik net binddraad gekocht en dat is dan het begin van de zoektocht. Iets inbinden. Maar ja dan moet je de kip wel ergens mee vullen. Kaas is natuurlijk altijd lekker. Of misschien nog leuker, zachte geitenkaas. Mmm. Beetje tijm erdoor. En dan omwikkelen met spek.

Daarnaast misschien nog wat champignons. Ook met tijm.

De combinatie leek me wel lekker en zo gezegd zo gemaakt. Hoewel, ik moest toch wel even kijken hoe ik dit nu ging aanpakken. Maar het is goed gelukt. Alleen de foto is niet helemaal scherp. Daarom zal ik het gerecht nog wel een keer moeten maken.

Kipfilet gevuld met geitenkaas

bestek2Hoofdgerecht   persoon1 4   koksmuts Iets lastiger  klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 4 kipfilet
  • 150 gr kattespek (6 plakjes per kipfilet
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 10gr tijm
  • 200 gr champignons
  • zout en peper naar smaak
  • 3 el olie
  • Binddraad

Hoe maak je het

Leg vier plakjes spek naast elkaar en daar twee plakjes dwars over heen. Die zullen aan beide kanten overstekken. Die gebruik je straks om de zijkanten van het pakketje dicht te maken.

Hak de tijm fijn en meng de helft met peper en zout door de geitenkaas. Verdeel dit mengsel in 4 porties.

Snij de kipfilet open en leg deze op het spek. Smeer hier over 1 portie van het geitenkaas mengsel uit. Rol de kipfilet op en sla de uitstekende spekflapjes naar binnen. Rol nu de rest van het spek eromheen en ombind hem met het draad.

Snij de champignons in dunnen plakjes

Bak de filets in een braadpan met olie en laat het nog een tijdje laag sudderen. Haal ze uit de pan en pak ze in in aluminiumfolie. Bak ze champignons in het vet en voeg op het laatst de tijm toe. Snij de kipfilet schuin door en serveer er de champignons bij.

 

Geef een reactie