Pasta met witlof en spek

Zelfgemaakte past smaakt zo lekker. Deze keer heb ik hem wel uitgerold met het pastamachine, maar heb ik ze in brede linten gesneden. Papardelle heet dat. Ze waren zo’n 2 cm breed.

Verder heb ik heel weinig ingrediënten gebruikt. Wat spekjes, wat witlof en wat room. Erg simpel maar o zo doeltreffend om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Natuurlijk nog wat geraspte kaas en bieslook erover en klaar ben je.

Witlofpasta

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts gemakkelijk klok 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 250 gr spekblokjes
  • 1 ui
  • 3 witlof stronkjes
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • Zout
  • 1 el olie
  • Beetje bloem tijdens het draaien van de pasta
  • 100 ml room

Hoe maak je het

Maak een deeg van de bloem, ei, zout en olie zoals ik in het basis recept voor pasta heb beschreven. Leg dat afgedekt in de koelkast om even te rusten

Snij de ui fijn. Snij het hart uit de witlof en snij in stukken.

Doe een scheutje olie in een koekenpan (of braadpan) en verhit op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes uit en voeg de ui toe.  Ondertussen zet je alvast een pan met water op voor de pasta. Voeg de witlof toe en laat langzaam verder sudderen.

Rol de pasta uit met een pastamachine of gewoon met een roller. De pastamachine is wel makkelijk omdat het deeg dan overal even dik is. Bestrooi de deeglappen zodat het niet gaat plakken en snij deze in dikke repen. Zodra het water kookt, kan de pasta in de pan. Na een minuut of 5 is de pasta gaar. Wel even proeven natuurlijk. Giet de pasta af.

Voeg de room toe aan de witlof en daarna mag de uitgelekte pasta erbij. Even goed door elkaar roeren.

Server op een bord, strooi er wat geraspte kaas en fijn gesneden bieslook over. Een heerlijk eenvoudig gerecht.

Geef een reactie