Pesto zelf maken

Pesto zelf maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En het is wel zo lekker.

Daarnaast is het ook nog zo dat je dan precies weet wat er in gaat en je de pesto kan maken die bij je gerecht past.

Eigenlijk is het vrij simpel. Je neemt 1 deel noten, 1 deel groene kruiden, 2 delen kaas en 1 deel olie. Daar doe je eventueel nog wat knoflook, citroen en zout bij en dan heb je al een basis. Op internet vind je wat verschillende samenstellingen. Je moet wat ervaring ermee krijgen en dan zien wat je zelf het beste vind. Afhankelijk van de noten en kruiden kan het zijn dat je meer of minder olie nodig hebt.

Wat noten betreft wordt in meestal pijnboompitjes gebruikt, maar wat  houd je tegen om eens walnoten of amandelen te gebruiken? Ook word er veel basilicum gebruikt. Maar een pesto met rucola of spinazie kan net zo lekker zijn bij het gerecht waarvoor je het wil gebruiken.

Ik zou niet teveel pesto maken, want als je het zelf maakt is het niet zo lang houdbaar. Het liefst maak ik het als ik het nodig heb en maak net zoveel als dat ik op dat moment wil gebruiken.

De pesto die ik hier beschrijf als voorbeeld, gebruik ik voor lamskoteletten. Daarom heb ik er wat munt aan toegevoegd, wat goed samen gaat met lamsvlees. Met meer munt, zou dit gaan overheersen en dat moet je zien te voorkomen.

Pesto

bestek2 Basis   persoon1 4   koksmuts Makkelijk   klok1 10 minuten

Wat heb je nodig

  • 50 gr walnoten
  • 15 gr munt
  • 35 gr basilicum
  • 100 ml olie
  • 100 gr Rotterdamer van 1 jaar oud
  • Zout

Hoe maak je het

Ik kan daar eigenlijk vrij kort over zijn. Pak de kom van de staafmixer of van de blender. Doe daar alle ingredienten in. Neem bij de kruiden niet teveel harde delen. Eventuele zachte steeltjes kun je wel meenemen. En dan maar mixen. Totdat er een gladde massa ontstaan is.

Doe dit in een glazen schaaltje en zet dit weg in de koelkast totdat je het wilt gebruiken.

Zoals je ziet heb ik in deze pesto geen knoflook gebruikt. Ik vond dit niet zo passen bij het gerecht waar ik deze voor wilde gebruiken.

Geef een reactie