Deze keer eens wat anders. Een kroket gemaakt van hutspot. Ik had het ooit ergens gelezen en omdat er nog wat wortels en spekjes over waren, wilde ik dit maken.
Ooit heb ik wel normale kroketten gemaak, maar van hutspot nog nooit. Ik was benieuwd hoe dit zou smaken. Eerlijk gezegd, was het best wel lekker. Ik zou ze alleen een volgende keer iets kleiner en dunner maken. Het vulde nu enorm.
Natuurlijk kun je dit maken, als je nog wat hutspot over hebt. En het kan op zich met van alles. Zolang het maar iets is dat vrij stevig is, zodat je er een rondje of een bal van kan maken en deze kan paneren. Dus wie weet volgen er nog wel meer aparte kroketten of ballen.
Naast paneermeel heb ik nog wat noten gemalen en hierdoor heen gemengd.
voorgerecht 4 iets lastig 45 uur
Wat heb je nodig
- 200 gr wortelen
- 200 gr aardappelen
- 150 gr gerookte spek
- 1 ui
- 1 ei
- paneermeel
- 100 gr cashewnoten
- paneermeel.
- Scheutje melk
Hoe maak je het
Schil de aardappelen en wortelen. Kook deze in ruim water zo’n 20 minuten net als dat je gewone hutspot maakt. Nadat je dit hebt afgegoten, kun je het nog even laten staan om uit te dampen. Voeg een scheutje melk toen en stamp de aardappelen en uien totdat je een hutspot hebt.
Bak de spekjes zonder olie tot ze mooi knapperig zijn. Snij de uien fijn. Meng de uien en de spekjes door de stampot. Laat dit goed afkoelen. Het moet daarna stevig aanvoelen, zodat je er rolletjes van kunt draaien.
Verdeel de hutspot in 8 delen en maak daar rolletjes van die ongeveer even groot zijn. Leg deze weer 10 minuten in de koelkast.
Klop het ei los en pureer de noten. Doe in een bak het ei en een andere de noten met paneermeel. Haal de hutspot rolletjes door het ei en daarna door het paneermeel mengsel. Zorg dat elk stukje bedekt is met een laagje. Ga zo door tot je ze allemaal gedaan hebt.
Verwarm de frituurpan tot de hoogste temperatuur. Als het vet warm is, bak je de kroketten in zo’n 10 minuten goudbruin. Hou het wel in de gaten. Als ze mooi bruin zijn, kunnen ze er uit.