Gegratineerde garnalen

Een van de gerechten die ik al heel lang maak en die door de loop van de tijd veranderd is, is dit gerecht. Het begon volgens een recept waar ik niet eens meer precies weet wat er in zat, behalve de garnalen en feta.

Daarna ben ik er mee gaan experimenteren en werd het eigenlijk nooit exact hetzelfde. Deels door het ontbreken van bepaalde producten, deels doordat ik weer iets anders wilde proberen. Zelfs recentelijk is dit recept nog een beetje aangepast. Ik dacht dat het wel lekker fris zou zijn om citroenrasp toe te voegen. Dat klopt ook wel. Alleen moet dit niet te veel zijn, anders gaat het overheersen.

Gegratineerde garnalen

bestek2 Voorgerecht    persoon1 4   koksmuts Makkelijk    klok1 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 2 uien
  • 400 gr grote garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • Soy saus
  • Oosterse vissaus
  • Chilisaus
  • Citroenrasp
  • Geraspte kaas

Hoe maak je het?

Snij de uien in ringen. Ontdoe de paprika van het zaad en het wit. Dat zachte witte aan de binnenkant van de paprika vind ik zelf niet zo lekker en is eenvoudig te verwijderen. Snij de paprika in reepjes en halveer deze. Ontdoe de peper van zijn zaad en snij in dunnen reepjes. Eventueel pel de garnalen.

Verhit olie in een pan en voeg de uien toe. Zodra ze wat zachter worden, kan de paprika en de peper erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken zodat de paprika wat zachter word. Voeg een scheut soy saus, vissaus en chilisaus toe. Zodra dit goed met alle ingrediënten gemengd is, kunnen de garnalen er in. Voeg op het laatst een klein beetje citroenrasp toe.

Laat dit goed warm worden. Voor het serveren, strooi je er de geraspte kaas over en laat dit even smelten. Indien je kleine vuurvaste schaaltjes hebt, kun je ook de garnalen verdelen over de schaaltjes, deze bestrooien met kaas en even in de oven gratineren.

Geef een reactie