Zachte geitenkaas kun je in heel wat gerechten gebruiken. Het geeft net een iets andere smaak dan bijvoorbeeld ricotta.
Bij deze taart heb ik zelf de paprika geroosterd. Wil je het eenvoudig en snel maken, kun je natuurlijk ook een pot geroosterde paprika kopen. Ik zou deze dan wel warm maken. In dit gerecht heb ik voor de kleur een gele en een rode paprika gebruikt. Een pot bevat alleen rode paprika.
De bladerdeeg rol is iets te groot voor de vorm die ik heb. Ik snij het dan niet netjes bij tot de rand van de vorm. De taart krijgt hierdoor een wat ruwere uitstraling. Niet dat hele strakke nette wat je vaak op foto’s ziet.
Hoofdgerecht 2 eenvoudig 30 minuten
Wat heb je nodig
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ei
- 200 gr zachte geitenkaas
- 75 gr geraspte oude kaas.
- Rasp van een citroen
- 1 tl marjolein
- 100 gr rucola
- Rol bladerdeeg
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de paprika’s op een bakplaat. Zorg dat er naast de paprika nog ruimte is, zodat je dadelijk de taart ernaast kan zetten.
Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg op een manier dat je zelf prettig vind.
Snij de helft van de rucola fijn en doe dit in een kom. Voeg hier de citroenrasp, ei, marjolein zachte geitenkaas en geraspte oude kaas aan toe. Peper en zout heb ik deze keer niet toegevoegd.
Meng dit alles goed door elkaar en verdeel dit over de deegbodem.
Nu kan deze ook de oven in en na ongeveer 10 tot 15 minuten is het gaar. Kijk of het deeg goed gaar is, verleng anders de baktijd nog iets. De paprika’s zullen wat zwartgeblakerd zijn. Leg deze in een schone doek voor ongeveer 10 minuten. Het velletje laat hierdoor los.
Het blijft een klusje om het vel te verwijderen en omdat de paprika’s goed warm zijn, is dit niet het meest plezierige werkje.
Nadat het velletje eraf is, snij je de paprika in repen en bekleed er de taart mee. Verdeel er daarna nog de overgebleven rucola over en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht. Eet smakelijk.