Dit is een gerecht dat zomaar opkomt als het tijd is om te gaan lunchen.
Op de vraag waar heb je trek in, wordt er dan geantwoord uiensoep. Dan ga je dus maar aan de slag. Het recept is niet zo ingewikkeld en het resultaat is een lekker soepje. En normaal gesproken heb je de producten altijd wel in huis.
Bij de originele uiensoep zie je vaak staan dat er een stukje stokbrood met gegratineerde kaas geserveerd word drijvend op de soep. Dit is zeker lekker, maar het is altijd een gestoei met dat stukje stokbrood. Het is te groot om een keer in je mond te steken. Vaak te nat geworden om beet te pakken en een stuk af te bijten. Dus meestal serveer ik dit ernaast. En vaak ook met een schimmelkaas, wat naar mijn mening meer smaak heeft dan gewone kaas. En soms wordt er een gekocht kaasbroodje bij geserveerd.
Soep 4 Makkelijk 30 minuten
Wat heb je nodig
- 1 kg uien
- 3 teentjes knoflook
- Kerrie poeder
- 10 gr bloem
- 1 liter bouillon
- Olie
- Peper en zout
Hoe maak je het
Pel de uien en snij ze in ringen. Zet een braadpan op de kookplaat of fornuis en verhit de olie. Voeg de uien toe. Zorg ervoor dat ze niet verbranden, maar langzaam gaar gaan worden. Zodra de uien wat zacht worden, voeg je de kerrie en de knoflook toe. De kerrie geeft hier vooral wat kleur af.
Nadat dit 10 minuten heeft staan garen, voeg je de bloem toe. Dit laat je even garen en het zorgt voor een klein beetje binding. Het moet geen gebonden soep worden.
Voeg nu de bouillon toe en laat nog 15 minuten langzaam koken. Proef de soep en voeg eventueel naar smaak nog peper en zout toe.
Serveer de soep met brood, kaasbroodje of toast met gesmolten (schimmel)kaas.