Zoals misschien opgevallen zijn we gek op grote garnalen. Daarom ook deze garnalensoep.
Deze garnalensoep is eenvoudig te maken voor bijvoorbeeld de lunch of als voorgerecht. Ik vind het wel iets voor het voorjaar of zomer, maar eigenlijk zonder een specifieke reden. Of het moet zijn dat de garnalen me aan die tijd doen denken.
Soep 4 makkelijk 30 minuten
Wat heb je nodig
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1,5 l visbouillon
- 4 el rode wijn
- 1 el tomatenpuree
- 600 gr garnalen
- 1 dl room
- bieslook
- laurierblad
- Olie
Hoe maak je het
Zet een braadpan op het vuur met wat olie. Snij de ui, knoflook, de helft van de bleekselderij, de helft van de wortel in stukken. Bak eerst de ui en voeg daarna de knoflook toe. Even later kan de wortel en bleekselderij erbij. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even mee bakken. Dit ontzuurt de tomatenpuree.
Blus af met de rode wijn en de visbouillon. Voeg het laurierblad toe. Dit mag wel 20 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder daarna het laurierblad en pureer de rest van de soep.
Snij de overige groente in kleine blokjes, ook wel brunoise genoemd. Indien nodig pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal. Snij de bieslook in kleine stukjes. Voeg de groente toe en laat dit 5 minuten meekoken. Voeg daarna de garnalen toe.
Serveer de soep in een voorverwarmde soepkom. Schenk er wat room over en strooi er de bieslook overheen.
Lekker met stokbrood of focaccia.