Courgette avocadosoep met garnalen

Met courgette kun je heel wat doen. Bijvoorbeeld een soep maken. Als je er dan ook nog een avocado erin doet, krijg je een speciaal soepje.

Courgette komen regelmatig op tafel. Gevuld, in gerechten of als pure courgette soep. Nu dus een variant daarop.

Avocado wordt bij ons nog niet beschouwd als een gewoon lekker produkt. Neemt niet weg dat het toch geprobeerd wordt en zie hier, in deze soep smaakte het best wel. Wie weet komt het toch nog goed.

En ja, wat moet je zonder garnalen. 😉 Natuurlijk kun je er wat anders in doen. Maar bij ons zijn ze toch wel favoriet.

De hoeveelheden die hieronder staan, zijn om de soep te gebruiken als voorgerecht. Als je het echt als maaltijdsoep wilt gebruiken, moet je de hoeveelheid minimaal verdubbelen.

Courgette

bestek2Soep   persoon1 4   koksmuts eenvoudig  klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 rijpe avocado
  • 0,5 dl slagroom
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 100 gr noorse garnalen
  • bieslook

Hoe maak je het

Snij de ui grof. Hak de courgette in blokjes, lepel de avocado leeg en snij hem in stukjes. Zet een pan op het vuur met een beetje olie. Bak daarin de ui even aan. Voeg daarna de courgette toe en laat dit even bakken. Voeg daarna de kippenbouillon toe en laat dit zo’n 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

Pureer ondertussen de avocado met de slagroom.

Als de courgette gaar zijn, kun je de soep pureren met de staafmixer of eventueel met de keukenmachine. Voeg daarn de avocado room toe en verwarm de soep nog even. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Snij de bieslook in stukjes. Knippen kan ook. Voor bieslook is dat eigenlijk wel net zo handig. Je pakt een bosje en begint te knippen op de lengte dat je de stukjes wilt hebben.

Doe de soep in een verwarmde soepkom. Strooi de garnalen en de bieslook hier over heen. En dat is alles. Klaar om te genieten.

 

Geef een reactie