Chocolade bananenbrood – Uit Pauline’s keuken – Review

In de rubriek review, wil ik een recept exact maken zoals het vermeld is in een boek, tijdschrift of internet. Deze keer Chocolade bananenbrood.

Het zijn gerechten die me om de een of andere manier zijn opgevallen en ik ze daarom wil uitproberen. Daarbij wordt gekeken of de ingrediënten makkelijk te verkrijgen zijn, het gerecht moeilijk te maken is, de smaak goed is en of het me heeft geïnspireerd.

Dit keer een recept uit van de site van Pauline van ‘Uit Pauline’s keuken‘. Haar chocolade bananenbrood sprak me erg aan. Dit is een variant op haar bananenbrood. De belangrijkste redenen om deze te maken waren dat ik eigenlijk al wat er nodig heb standaard in huis heb en dat het aantal koolhydraten niet al te hoog is. Het enige verschil met haar recept is, dat ik alleen amandelen heb gebruikt in plaats van gemengde noten.

chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Wat heb je nodig

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gr kokos
  • 50 gr pure chocolade 70% cacao
  • 50 gr amandelen
  • 40 gr kokosolie
  • Snuf zout

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de bananen met een staafmixer in een kom. Voeg geleidelijk de eieren toe en meng ze met behulp van de staafmixer.

Spatel het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder, de kokos en het zout door het beslag.

Hak de de amandelen en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Als laatste voeg je de gesmolten kokosolie toe. Zorg er voor dat alles goed gemengd is.

Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm. Bak het chocolade bananabread in ongeveer 50 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. Bij mij duurde het iets langer als bij Pauline voordat hij goed gaar was.

Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Chocolade bananenbrood

Mijn ervaring/review

De smaak was prima. Doordat er geen suikers aan toegevoegd waren, was hij niet zo zoet. Dat was eigenlijk best aangenaam. De textuur was goed. Niet te droog maar ook niet te nat.

Het recept is eenvoudig te maken en naast de baktijd, is het eigenlijk zo gebeurd.

Ik denk dat ik er de volgende keer iets meer noten gebruik. Gewoon omdat noten lekker zijn. Zeker met chocolade. En nog gezond ook. Verder wil ik de volgende keer wat noten in het beslag drukken, zodra het beslag in de cakevorm zit. Dan krijg je die mooi te zien als je de cake presenteert.

Bedankt Pauline voor dit recept en het zal vast vaker gemaakt gaan worden.

Beschikbaarheid ingredienten Produkten waren goed te verkrijgen
Moeilijkheid Eenvoudig
Inspirerend Ja
Smaak Dit was een lekker recept.

Geef een reactie