Orthomoleculaire workshop

Onlangs zag ik op Social Deal een kookworkshop bij Diana Bonarius. Zij is natuurgeneeskundig therapeut en geeft een workshop Orthomoleculair koken.

Nadat ik haar website had bezocht en wat gelezen had op internet over orthomoleculair koken, besloten we om op haar deal in te gaan om er wat meer over te weten te komen.Ā Natuurlijk weet je na het lezen op diverse websites nog bijna niets, maar het idee van verantwoord eten en er voor te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, spreekt ons erg aan.

Al snel was de afspraak gemaakt en we verheugden ons erop om haar te ontmoeten en met haar te praten over een gezonde levensstijl. We waren benieuwd wat we zouden bereiden en wat we er van zouden leren.

We werden hartelijk ontvangen en na de kennismaking werd ons duidelijk dat we een ontbijt (Omelet met spinazie), lunch (smoothie met zelf gemaakte granola) en diner (lasagne) zouden gaan maken. Alle gerechten waren eigenlijk in een handomdraai gemaakt en ondertussen werd er heel veel informatie uitgewisseld. Het lunch gerecht was voor ons iets dat we nooit zo maar zouden maken, maar wat ons erg beviel. Wie weet volgt een soort gelijk recept nog wel eens een keertje hier. Van het hoofdgerecht waren we erg verrast door de manier waarop de lasagne bladeren gemaakt werden van bloemkoolrijst. Ook hier volgt waarschijnlijk over korte tijd wel een variatie. Alleen zullen we eerst de juiste ingrediƫnten moeten aanschaffen.

Naast Orthomoleculair, kwam ook een koolhydraat arm eetpatroon en Paleo ter spraken. Ook wat een gezonde eetpatroon allemaal voor je kan betekenen voor als je bijvoorbeeld een diabeet bent. Ik ben er van overtuigt dat een juist voeding heel veel aan kan bijdragen aan een gezond leven en deze middag heeft dat nogmaals bevestigd. De tijd vloog voorbij en voor we er erg in hadden was het alweer tijd om te gaan. We hebben er enorm van genoten en we willen Diana dan ook hartelijk bedanken voor deze gezellige middag.

Oh ja, het leuke was dat we de gemaakte gerechten ook mee mochten nemen. Zo konden we er ’s avonds nog meer van genieten. En wat ook bleek, is dat ik weer eens vergeten was wat foto’s te maken tijden de workshop. Gewoon te druk bezig met andere dingen. Dus alleen een foto van wat we hadden mee gekregen.

Geef een reactie