Culinaire ervaring Brugge

Brugge is niet ver bij ons vandaan en we hadden besloten om daar een weekendje door te brengen. Op Airbnb vonden we een hele leuke woonboot niet ver van het centrum van de stad. Een echte aanrader.

Naast dat het een hele mooie historische stad is, is het natuurlijk ook een plek om van allerlei lekkers te genieten.

Bier

Natuurlijk moet je daar wel bier proeven. Naast Brouwerij De Halve Maan, met de bekende Brugse Zot en Straffe hendrik, zijn er nog 3 brouwerijen in de stad. Paljas, Fort Lapin en Bourgogne de Flandres.

In het centrum ligt daarnaast nog een Biermuseum en zijn er verschillende biercafés. En vergeet ook niet om langs de de Wall of beer te lopen.

Chocolade

Het is ook een chocolade stad. Heel veel winkels waar men alleen maar chocolade verkopen. De keus is zo groot dat je niet weet wat je moet kiezen. Er is ook een chocolade museum te vinden, waar we niet zijn geweest.

Friet

In het friet museum zijn we wel geweest. Het is gehuisvest in een van de vele oude panden in de stad. De tentoonstelling laat goed de ontwikkeling van de aardappel zien en hoe belangrijk friet in de Belgische geschiedenis is geweest. Daarnaast kun je er ook frietjes eten in de kelder, maar eerlijk gezegd zijn dat de minst lekkere frietjes die ik ooit gegeten heb. Dat was eigenlijk jammer.

Restaurants

Natuurlijk heeft zo’n stad in België enorm veel restaurants en het is dan ook moeilijk kiezen. Helaas viel een keuze af, omdat we niet gereserveerd hadden, was daar geen plek. Maar niet getreurd. Hierdoor kwamen we bij Ribs ’n Beer terecht. Net iets buiten het centrum. Het was daar erg druk, wat wel moet betekenen dat de spareribs lekker zouden zijn. Nou dat waren ze. We namen de Beer and Chocolate ribs en dat waren de lekkerste die we ooit hebben gegeten. De bier-chocoladesaus was verrukkelijk. Ik heb het geprobeerd na te maken, maar dat is nog niet gelukt. Een aanrader.

De volgende dag aten we via SocialDeal bij Bistro Den Huzaar. Ze hadden daar een speciaal menu samengesteld voor SocialDeal wat redelijk was. Het hoofdgerecht vonden we wat minder. Maar vooral het voorgerecht met een soort kaasbitterballen was erg smakelijk. Dat heeft me wel geïnspireerd om ze zelf ook te maken. Die variant was lekker en leek op die uit het restaurant. Nu heb ik nog een paar ideetjes voor variaties, die ik ter zijner tijd ook hier zal posten.

 

Als laatste zijn we bij Du Gaz geweest. Dit was dichtbij de woonboot. Een rustig eetcafé waar we genoten hebben van een overheerlijke Vlaamse stoverij. We maken regelmatig een stoofschotel, maar deze was toch weer heel anders en het is leuk om dat eens te zien en proeven.

 

Geef een reactie