Varkenshaas met champignonsaus

Varkenshaas is een fijn stukje vlees om mee te werken. Je kunt er veel mee doen en de structuur van het vlees is erg mooi. Goed gebakken is het erg zacht.

En met een simpele champignonsaus, wat zelfgemaakte pasta en snijbonen, heb je al snel een verrukkelijk gerecht op tafel.

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts  Best wat werk klok 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 250 gr varkenshaas
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje droge sherry
  • 1 el bloem
  • 100 ml melk
  • 300 gr snijbonen
  • 50 gr cashewnoten
  • 2 el hoisinsaus
  • 1/2 recept pasta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

Begin met de pasta. Nadat je het deeg gemaakt hebt, kun je dat een tijdje in de koelkast leggen.

Daarna maak je de saus. Snij de uien grof en de knoflook fijn. Doe wat olie in een steelpannetje met dikke bodem en zet op het vuur. fruit hierin de ui aan. Als ze glazig worden, voeg je de knoflook toe. Een derde van de champignons kun je groef snijden en mee laten bakken. Blus af met een scheutje droge sherry. Na korte tijd, kan de bloem toegevoegd worden. Laat dit gaar worden. Voeg nu een gedeelte van de melk toe en roer goed. Zodra alle melk is opgenomen door de roux, voeg je de rest van de melk toe. Laat dit net aan de kook komen en voeg het bouillon blokje toe.

Gebruik de staafmixer om een gladde saus te krijgen. De champignons die meegebakken zijn, worden geheel opgenomen in de saus. Hierdoor krijg je een intense champignon smaak. Daarna doe je de saus terug in de pan en voeg je de rest van de champignons toe die je in dunne plakjes hebt gesneden. Zet de pan laag op.

Maak van de pastadeeg, pasta linten. Dit wordt beschreven op de pagina met het basisrecept voor pasta

De snijbonen snij je in grove stukken en de cashewnoten hak je grof. Zorg dat je ook de varkenshaas gesneden hebt. Natuurlijk had je die al uit de koelkast gehaald, zodat hij niet te koud is. Bestrooi de varkenshaas met wat peper en zoet. Bloem ze licht, hierdoor krijgen ze tijdens het bakken een mooi bruin kleurtje.

Zet een pan met water op en zorg dat het water gaat koken. De pasta hoeft maar kort te koken. Dus ondertussen kun je twee koekenpannen met wat olie op het vuur zetten. In de ene roerbak je de snijbonen en in de andere bak je de varkenshaas. De varkenshaas bak je aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Voel dan even of het goed is, of snij er eentje door om te kijken. Het moet maar net gaar zijn. De bonen worden donkerder van kleur als ze gaar worden. Ook hier is het gewoon een kwestie van proeven. Voor de een mogen ze ook iets gaarder zijn dan voor de ander. Als ze zo goed als gaar zijn, voeg je de hoisinsaus en de cashewnoten toe. Peper en zout is niet nodig.

Dan is alles klaar. Leg wat pasta op het bord, daarop de varkenshaas met de champignonsaus. En serveer er de snijbonen bij. Eet smakelijk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *