Thaise vis curry met glasnoedels

Curry op zijn tijd is best lekker. En met de producten die je kunt kopen is dat zo gemaakt. Deze keer met kabeljauw en sugarnaps.

Eigenlijk kun je er elke witvis voor gebruiken. Maar in de winkel hadden ze naast zalm alleen kabeljauw dat niet in de vriezer lag. En de vishandelaar was wat te ver weg.

Onlangs hebben we voor het eerst sugarnaps geprobeerd en dat beviel eigenlijk goed. Ze zijn overal te koop tegenwoordig. De wat zoete smaak is een prima tegenhanger van de wat pittige curry.

bestek2Hoofdgerecht   persoon1 2   koksmuts Eenvoudig  klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 100 gr glasnoedels
  • 250 gr kabeljauw
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el rode curry pasta
  • 200 gr sugarnaps
  • 100 gr taugé
  • handje ongezouten pinda’s
  • 1 bosui
  • handje garnalen
  • olie
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

De kabeljauw snij je in kleinere stukjes. Deze bestrooi je met peper en zout en bak je kort aan in een koekenpan met wat olie.

Van de sugarnaps haal ik de puntjes af. Net als bij boontjes of peultjes. De bosui snij je in ringen. De pinda’s hak je fijn of doe je kort in de blender.

De ui snipper je en de knoflook hak je fijn. In een kleine braadpan of steelpan met dikke bodem doe je wat olie. Eerst fruit je de uien wat aan. Na ongeveer 2 minuten voeg je de knoflook toe. Gelijk kun je de rode curry pasta toevoegen. Na korte tijd gaat het lekker ruiken en is het tijd om de kokosroom toe te voegen.

Als dit warm is voeg je de sugarnaps toe en laat je op een laag vuur koken tot ze gaar zijn. Ongeveer 5 minuten. Ik hou er wel van dat ze een bite hebben. Wil je ze zachter dan kook je ze wat langer. Een kwestie van proeven. Hou er rekening mee dat ze nog iets gaarder worden omdat je de vis nog mee verwarmd

Ondertussen kook je water in de waterkoker. Doe de glasnoedels in een kom en schenk hier het kokende water over. Na 5 minuten zijn ze klaar.

Voeg de vis toe aan de curry/sugernaps en laat nog even door warmen.

Dan is het tijd om te serveren. In een diep bord doe je de noedels. Daarop zoveel curry als je wilt. Daar over verdeel je de garnalen, taugé en bosui. De pinda’s serveer je er los bij.

Geef een reactie