Spinaziepannenkoek

Sinds dat we maar met z’n tweeen thuis zijn, merk je dat je nogal eens wat over hebt. Zoals bijvoorbeeld spinazie. Je koopt een zak en gebruikt daar een gedeelte van in een gerecht. En wat doe je dan met de rest? Bijvoorbeeld deze spinaziepannenkoeken.

Ik probeer zoveel mogelijk te gebruiken en weinig mogelijk weg te gooien. En dat is niet omdat ik een zuinige zeeuw ben. Ik vind het gewoon zonde. Er is veel energie gaan zitten om een product of ingrediënt te maken. En heel eerlijk, het maakt je ook creatief.

Zeker als het om groente gaat, is het nog gezond ook om eens wat te proberen, waardoor je meer groente per dag binnen krijgt. Zo ook deze pannenkoeken. Het was eigenlijk bedoelt als lunch, maar het vulde zo goed, dat we er twee dagen met de lunch van hebben kunnen eten. Lekker hoor.

En dan schijnt het zonnetje nog zo lekker ook. Heerlijk om buiten te lunchen.

Spinazie pannenkoek

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts  Eenvoudig klok 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 150 gr spinazie
  • 300 ml melk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr jonge harde geitenkaas
  • 12 cherry tomaten

Hoe maak je het

Voor het beslag van de pannenkoek begin je met ongeveer 100 ml melk en 100 gr spinazie. Met een staafmixer maak je daar een puree van. Zorg dat de spinazie goed fijn is.

Doe het zelfrijzend bakmeel en de eieren in een grote kom en maak daar een beslag van. Dit is nog erg dik. Voeg het spinaziemengsel en een snufje zout toe. En als dat goed gemengd is, voeg je melk toe totdat het een beslag is waar je pannenkoeken van kunt bakken. Ik had eerst te weinig melk toegevoegd, waardoor het beslag zo dik was dat het niet mooi uitvloeide.

Bak de pannenkoeken zoals je ze altijd bakt. In een koekenpan met wat boter. Als de bovenkant droog is, draai je hem om en zorgt dat de andere kant ook een mooi kleurtje heeft.

Ondertussen hak je de walnoten grof, haal je van de rest van de spinazie de harde steeltjes en snij eventueel in reepjes. De kaas snij je in kleine blokjes. De cherry tomaten snij je in kwarten. Meng dit alles door elkaar. Ik heb hier verder geen olie of peper en zout door gedaan. Dit vond ik niet nodig. Maar dat is persoonlijk. Als je dit op smaak wil brengen, kun je dat natuurlijk doen.

Verdeel de salade over de spinaziepannenkoek en rol deze in. Snij in stukken en eet smakelijk. Uit dit recept haalde ik 6 pannenkoeken van een mooie grote.

 

Geef een reactie