Romazava

Het is erg interessant om te lezen en te horen over keukens in andere landen en dan kom je gerechten tegen zoals Romazava. Een recept uit Madagaskar, die op vele manieren bereid wordt. Leuk genoeg om eens te proberen.

In eerste instantie klinken de ingrediƫnten niet erg anders. Kip, tomaat en spinazie worden in meerdere gerechten gebruikt. Maar het was de moeite waard om eens te kijken wat het zou worden. Het is een eenvoudig gerecht dat zo op tafel staat. En door de gember en rode peper, krijgt het een heel andere smaak dan ik verwacht had. Erg smaakvol.

Ik weet verder niet heel veel van de keuken van Madagaskar en wat ik er van weet. Er wordt veel rijst gegeten en het is een eenvoudige keuken. Rijst is ook een belangrijk ingrediƫnt in deze Romazava.

romazava

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 35 minuten

Wat heb je nodig

  • 250 gr kippendijen zonder bot
  • 4 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 500 gr spinazie
  • 1 rode peper
  • 200 gr basmati rijst
  • zout en peper
  • olijfolie

Hoe maak je het

Snij de kippendijen in stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snij in blokjes. Doe dit niet al te klein. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zoals al eerder aangegeven, gebruik ik liever geen knoflookpers. Schil de gember en rasp deze of snij ragfijn. Verwijder de zaadlijst uit de peper en snij in hele dunnen plakjes of blokjes. Ik heb een Cayenne peper gebruikt uit eigen tuin. De spinazie kwam deze keer uit de vriezer, omdat we geen verse konden krijgen. Maar het waren wel hele bladeren, wat het gerecht ten goede komt.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui aan. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Daarna kun je de kip, de knoflook en de rode peper toe. Nu is het ook tijd om zout en peper toe te voegen. Bak de kip totdat deze een kleurtje krijgt.

Nu kun je de gesneden tomaten en de gember toe. Roer dit regelmatig om. De tomaten worden zacht en hierdoor ontstaat eigenlijk de saus.

Als laatste voeg je de spinazie toe en zorg je ervoor dat alles gaar wordt.

Ondertussen kook je de rijst volgens de verpakking.

En dan is het genieten. Echt!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *