Lamskoteletten met pesto

Lamskoteletten vind ik eigenlijk erg bij pasen passen. Daarom alvast een recept om in de stemming te komen.

Lamskoteletten zijn nog niet zo prijzig als lamshaas of een lamsrack. Wel zit er iets meer vet aan en je hebt natuurlijk wat bot. Maar de smaak is er niet minder om.

Naast dat het lekker is, is het ook vrij eenvoudig te maken en heeft het niet al te lange bereidingstijd. Ideaal als je visite hebt en niet al te lang in de keuken wilt staan. De pesto kun je al voorbereid hebben.

Ik vind munt erg goed passen bij lamsvlees. Je kunt er een saus van maken of, zoals ik het deze keer gedaan heb, een pesto. Ik ben wel voorzichtig met munt. Het kan nogal overheersen. Sommige zullen er van houden. Dan vervang je de basilicum door munt.

lamskoteletten

bestek2 Hoofdgerecht   persoon1 4   koksmuts Makkelijk   klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

Voor de pesto

  • 50 gr walnoten
  • 15 gr munt
  • 35 gr basilicum
  • 100 ml olie
  • 100 gr Rotterdamer van 1 jaar oud
  • Zout

En verder alleen wat olie en 500 gr lamskoteletten

Hoe maak je het

Doe alle ingredienten voor de pesto in de kom van de staafmixer en blend dit totdat het een mooie massa is.

Smeer op elke kotelet een flinke laag pesto. Verwarm een koekenpan met olie. ZOdra het vuur heet is, leg je de lamskoteletten met de kant waarop je de pesto hebt gesmeerd in de pan. De rest van de pesto verdeel je nu op de andere kant. Na enkele minuten kun je het vlees omdraaien en dit ook weer kort bakken. Bak het niet te lang. Ten eerste kan de pesto verbranden en ten tweede is het vlees zo dun, dat je het helemaal zou doorbakken.

Dit kun je serveren met risotto en een eenvoudige groene salade. Verdeel de lamskoteletten op een bord en schenk er een beetje van het braadvocht met pesto over.

Geef een reactie