Hertenpuntjes met port en paprika

Enige tijd geleden heb ik via koopeenhert.nl. Dan heb je zo’n 2 kilo hertenvlees en daar moet je iets mee. Deze keer heb ik de hertenpuntjes gebruikt wat een smakelijk gerecht is geworden.

Port doet het eigenlijk altijd wel goed bij hertenvlees, dus ook bij deze hertenpuntjes. Daarnaast hadden we nog paprika en courgette in de koelkast die over was van een gerecht eerder in de week. Dus eigenlijk was het zo beslist wat er gemaakt zou worden.

En het bleek ook nog eens binnen no time op tafel te staan. Zeker na zo’n drukke dag is dat wel prettig. Deze keer met een paar aardappelrozetjes uit de airfryer. Net zo lekker en minder vet.

Het hertenvlees ziet er prachtig uit en doordat je de herkomst weet, ga ik er vanuit dat deze dieren een goed leven hebben gehad.

Hertenpoulet met Port

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 300 gr hertenbiefstukpuntjes
  • 1 puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 uit
  • halve courgette
  • olie
  • beetje bloem
  • 1 flink glas port
  • Scheutje rode wijn
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

Snij de puntpaprika in de lengte door midden en verwijder eventueel de zaadjes en het wit van de paprika. Over het algemeen is dat heel weinig. Snij de paprika daarna in smalle reepjes. Pel de ui en snij in halve ringen. Snipper de knoflook en tot slot snij je de courgette in stukjes. Deze keer heb ik hem in de lengte in vieren gesneden, zodat je partjes krijgt.

Doe wat olie in de pan en laat dit langzaam warm worden. Voeg dan de uien toe. Na enkele minuten worden ze wat glazig. Dan mag de knoflook en de paprika erbij. Dit laat je rustig bakken. Zodra de paprika wat zacht wordt, mag de courgette erbij.

In een andere pan heb ik kort de hertenpuntjes aangebakken. Ik deed dat niet bij het groente mengsel omdat ik wilde dat het wat bruin werd.

Als de groente bijna gaar is, voeg je een beetje bloem toe. Niet te veel, want dan moet je zoveel vocht gaan toevoegen. Het moet geen ragout worden. Als de bloem gaar is, voeg je de port toe en roer je alles goed door. Je krijgt dan een dikke saus. Ik heb er nog een scheutje rode wijn bij gedaan die we ook gingen drinken. De saus was me nog net iets te dik.

Daarna het vlees erbij. Nog heel even laten sudderen en klaar is je gerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *