Hartige taart met spinazie en pompoen

Een hartige taart of quiche komt bij ons regelmatig op tafel. Je kunt deze goed voorbereiden en dan ongeveer 45 minuten voordat je wilt gaan eten, schuif je hem in de oven. Daarna heb je nog tijd voor een portje of zo iets.

Deze taart is gebaseerd op de Hartige taart van Brenda kookt. Naast dat het er anders uitziet, heb ik gebruik gemaakt van een rol hartige taartdeeg die tegenwoordig overal te verkrijgen zijn en heb ik oude geraspte kaas gebruikt in plaats van feta.

Regelmatig eten we vegetarisch en dit is een van de gerechten die dan op tafel komt. Eenvoudig om te maken en gewoon erg lekker.

Het leuke van zo’n taart vind ik ook dat het eigenlijk teveel is voor twee personen. Dat klinkt misschien wat raar, maar dat betekent dat ik de volgende dag als lunch nog eens kan genieten van zo’n taart. Heerlijk gewoon.

Quiche met spinazie en pompoen

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts  Eenvoudig klok 30 minuten bereiden en 45 minuten in de oven

Wat heb je nodig

  • 1/2 pompoen
  • 200 gr spinazie
  • rol hartige taart deeg
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 100 gr crème fraîche
  • 75 gr bloem
  • peper en zout

Hoe maak je het

Snij de pompoen door het midden en verwijder de zaadlijsten en draden. Schil de pompoen en snij deze in stukje. Kook de pompoen tot hij net gaar is. De spinazie bak je kort aan in een koekenpan tot het gesloken is.

Klop de eieren los en meng deze met de crème fraîche, peper en zout en bloem. Meng hier de afgekoelde pompoenblokjes doorheen.

Vet de springvorm in met wat boter en leg op de bodem bakpapier. Hierin wordt de rol hartige deeg meestal in geleverd. Je legt eerst het papier op de bodem en dan doe je de ring er omheen. De deeglap leg je in de springvorm op zo’n manier dat er net nog een randje aan de bovenkant overblijft.

Verdeel de spinazie over de bodem en schep hier bovenop de pomoen/eiermengsel. Bestrooi de taart met de kaas. Doe dat pas vlak voordat je de taart in de oven wilt zetten.

Verwarm de oven voor op 180°C. Als de oven warm is bak je de taart er in ongeveer 45 minuten gaar. Kijk wel of het ei goed gestold is. Het is mogelijk dat je nog iets langer moet bakken.

En als je hem dan open snijd, ziet de taart er fantastisch uit. Eet smakelijk.

Geef een reactie