Gegrilde zalm met grote garnalen en groene asperges

Deze keer iets wat heel eenvoudig te maken is. Het is wel gewoon erg lekker. Gegrilde zal met grote garnalen. Even kort grillen en klaar is Kees. Daarbij serveer je kleine groene asperges en een simpele vissaus.

Bij de zal heb ik wel het vel eraf gehaald en daarna opgebonden, zodat ik ze op hun kant kon grillen. Het enige wat ik niet goed ging, is dat de zalm niet losliet van de pan. Hierdoor zie je de mooie streepjes niet. Ik had de zalm niet bestreken met olie.

Bij de Jumbo kun je garnalen per stuk uit de vriezer kopen. Ik koos voor de wokgarnalen. Nadat ze ontdooit waren, bleek dat ze al waren schoongemaakt en dat de schil er eenvoudig af te halen was. Ik heb geprobeerd om de staart er wel aan te laten. Puur voor het zicht. En heel eerlijk vind ik dat wel goed gelukt. Ik heb ze samen met de zalm gegrild.

Zalm met garnalen

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Makkelijk klok 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 2 zalmfilets
  • 4 grote garnalen (wokgarnalen)
  • 200 gr groene asperge punten
  • beetje bieslook
  • 50 ml melk
  • 100 ml room
  • beetje bloem
  • olie
  • kleine ui
  • visbouillonblokje

Hoe maak je het

De zalmfilet die ik gekocht had, had nog een huid. Met een scherp mes, kun je die er eenvoudig afhalen. Leg de vis op de huid op een snijplank en snij het vel er af. Je laat je mes over het vel heengaan. Die is best stevig en daardoor snij je die niet snel kapot. Daarna heb ik hem opgerold en een touwtje omheen gedaan. De garnalen heb ik ontdaan van hun harde pantser. Verder was er niets nodig. Ze waren al ontdaan van hun darmkanaal. Bij de asperges heb ik alleen de onderste kantjes eraf gesneden. Die drogen wat in en dat is minder lekker.

De saus is vrij eenvoudig te maken. Pel en snij de ui grof en bak zachtjes aan in een pan met wat olie. Als deze zacht wordt, voeg je de bloem toe en maak je een roux. Als deze gaar is, voeg je de melk toe en roer je tot alles is opgelost. Daarna kan de room en het bouillonblokje erbij. Na enkele minuten, zet je de staafmixer erin, tot je een gladde saus hebt. Hou dit warm op een heel laag pitje.

Zet een pan op het vuur met wat zout. Als dat kookt, gaan de asperges erbij. Na ongeveer 10 minuten zijn die gaar.

Tegelijkertijd zet je de grillpan op het vuur en zorg je dat de pan goed heet is. Vet de zalm een klein beetje in met olie. Bak aan de ene kant tot hij loslaat en draai hem dan om. Na ongeveer 10 minuten is de zalm klaar. Zorg ervoor dat het niet te gaar is. De garnalen bak je tegelijkertijd mee

Op het bord doe je eerst wat saus. Daarop leg je de zalm, asperges en garnalen. De garnalen heb ik op de zijkant gezet. Vergeet niet het touwtje om de zalm eraf te halen.

Geef een reactie