Gegrilde eendeborst paksoi

Gewoon lekker eten kan zo simpel zijn, denk ik wel eens. Bij de Lidl een eendenborst en paksoi gehaald en eigenlijk ben je dan al bijna klaar. Deze keer gegrild. Smullen maar.

Er vallen me twee dingen op. Ondanks dat we regelmatig eendenborst filet eten, heb ik hier nog weinig van op de blog gezet. En we eten de laatste tijd meer paksoi.

Eend is een heerlijk stukje vlees. Mals, zacht en vol van smaak. Ik zal niet langer wachten en gewoon het recept hier neer zetten.

bestekHoofdgerecht persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 eendenborstfilet
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • stukje verse gember
  • 1 tl 5 kruiden poeder
  • wat zout.
  • 250 gr doperwten uit de vriezer.

Hoe maak je het

De eend heeft de meeste tijd nodig, dus begin ik daarmee. De vetkant snij ik in tot aan het vlees in een ruitjes patroon. Vet krimpt als het bakt en dan trekt het de eendenborst krom. Daanaast krijg je meer krokante randjes. Wel zo lekker.

Deze kant heb ik daarna ingesmeerd met 1 tl 5 kruidenpoeder. De andere kant heb ik alleen wat zout gegeven uit de zoutmolen. De grilpan heb ik goed heet gemaakt, waarna ik de eend op de vetzijde in de pan legde. Na enkele minuten draai je het vlees om en maak je mooie grilstreepjes aan de andere kant. Daarna blijf je nog regelmatig draaien, totdat na ongeveer 15 minuten het vlees ver genoeg gaar is. Je kunt dat net als bij een biefstuk voelen. Wij houden ervan om hem wat rood te houden, maar natuurlijk kun je het ook langer laten bakken. Zodra die naar mijn idee goed is, laat ik het nog even rusten in aluminium folie.

Ondertussen moet je de groente niet vergeten. De paksoi snij je de witte stukken in kleine reepjes. Zodra je bij de bladeren komt, snij je het wat grover. De paprika snij je in smalle reepjes. De gember schil en rasp je en de knoflook pel je en snij je fijn. Doe wat olie in een pan en voeg je, behalve de groene paksoi, alle ingrediƫnten toe. Inclusief de nog bevroren doperwten. Natuurlijk roer je dit regelmatig om. Zodra de groente gaar begint te worden, voeg je de groene gedeelte van de paksoi toe. Dit is zo snel gaar, dat het zonde is om de hele tijd mee te bakken.

De gegrilde eendenborst snij ik in plakjes. De groente gaat als eerste op het bord, met daarop de eendenborst. Eenvoudig en gewoon erg lekker.

Geef een reactie