Van de week heb ik weer eens courgetti klaar gemaakt. Deze keer niet met tomatensaus en balletjes gehakt, maar met grote garnalen en een Thaise twist.
Courgetti is erg smakelijk. Zeker als je het niet te lang mee laat garen. Er mag best nog een beetje een bite in zitten. Dan kun je het heel goed gebruiken in plaats van een gewone pasta.
Dit past ook in het eten van meer groente en minder koolhydraten. En nog erg lekker ook. Dus een soort win-win situatie. Voor de afwisseling, zeker de moeite waard om dit eens op tafel te zetten.
Hoofdgerecht
2
Eenvoudig
25 minuten
Wat heb je nodig
- 1 courgette
- 1 ui
- 300 gr garnalen
- 2 el oyestersaus
- 1 teentje knoflook
- Stukje verse gember
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 paksoi
- 1/2 limoen
- 1 tl gedroogde koriander
- peper en zout naar smaak
- kokosolie
Hoe maak je het
Schil de gember en rasp deze. Snijd de knoflook fijn. De paksoi kun je in reepjes snijden. het witte gedeelte in dunne reepjes en de groene bladeren grof. Schaaf de courgette op een schaaf, zodat je dunne sliertjes krijgt. De een noemt het courgetti, de ander gourgetinni, weer een ander courgette spaghetti. Het is allemaal hetzelfde en het is allemaal erg lekker.
Verhit de kokosolie in een braadpan en voeg hier de ui aan toe. Als die wat glazig wordt, voeg je de knoflook toe. Ik doe dat nooit vanaf het begin. Knoflook kan wat bitter worden als het te lang meebakt. Zet de pan gelijk iets lager. Middelhoog is goed genoeg. Voeg de witte paksoi toe. Deze heeft iets langer nodig om te garen. laat dit 5 minuten pruttelen.
Voeg nu de gember, kokosbloesemsuiker, sap van halve limoen, koriander en oyestersaus toe. De garnalen mogen daar gelijk bij. Laat dit even goed doorwarmen. Dit duurt zo’n 5 minuten.
Vlak voor dat je het gaat opdienen, voeg je de groene paksoi en de courgetti toe. Dit hoeft slechts enkele minuten mee te garen.
Dit smaak heerlijk met een goed glas chardonnay.