Andijvie stampot op oosterse wijze

Deze keer een andijvie stampot, maar dan een beetje anders. Met wat Oosterse kruiden is de smaak zo anders. En daarnaast deze keer ook vegetarisch.

Door een familielid was gevraagd om een keer zonder vlees te koken en dan toch weer iets anders op tafel te zetten dan normaal. Door Oosterse kruiden en veel cashewnoten toe te voegen, werd het een smakelijke, verrassende maaltijd met een twist. En als je toch liever vlees erbij wilt, is dit heel eenvoudig toe te voegen.

andijvie stampot

bestek2 Hoofdgerecht   persoon1 4   koksmuts Makkelijk   klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 kilogram kruimige aardappel
  • 50 ml olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode uien
  • 600 gram andijvie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 20 gr groene curry
  • 300 gr cashewnoten
  • 2 cm gemberwortel

Hoe maak je het

Schil de aardappels en kook ze volgens de bekende wijze gaar. Schil de gember en snij dit heel fijn of rasp het. Rooster de cashewnoten in een droge pan.

Verhit olie in grote pan en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Schep daarna de andijvie, sojasaus, ketjap manis, groen curry en de gemberwortel erdoor.

Stamp de aardappelen grof en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.

Zodar je de andijvie op bord schept, verdeel je er nog cashewnoten over.

Eet smakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *