Gerookte zalm op toast

Deze keer een klein hapje. En ja ze zijn echt klein. Gerookte zalm met pesto en asperge op toast. Dat het er allemaal op past is een wonder

Ik had deze keer zin om iets kleins en hopelijk iets fijns te maken. Ik had gerookte zalm en nog enkele asperges. En daar is dit kleine zalmhapje uit ontstaan. Voor een feestje of gewoon omdat je er zin in hebt.

Het was nog wel een gepruts. Ik had een stekertje nodig om de toast uit te steken en die was veel te groot. Dan kon je het niet in een keer naar binnen werken. Daarnaast was de asperge niet lang genoeg om er om heen te winden. Uiteindelijk heb ik de achterkant van een spuitmond gebruikt. Precies de goede maat.

zalmhapje

bestek2Hapje   persoon1 4   koksmuts lastig  klok1 40 minuten

Wat heb je nodig

  • 2 asperges
  • Zelfgemaakte pesto.
  • 150 gr gerookte zalm
  • 3 bruine boterhammen
  • Klein beetje bieslook

Hoe maak je het

Het eerste werkje zijn de asperges. Zoals je op de foto kunt zien, zit die om het zalmhapje heen. Een asperge is van nature rond en dik, dus daar moet je iets mee. Nadat ik hem geschild had, heb ik met de kaasschaaf voorzichtig plakjes gemaakt van de asperge. Het was even wennen en de eerste ging ook niet goed, maar daarna ging het steeds beter.

Deze asperge schijfjes moeten wel even gekookt worden, anders zijn ze nog vrij hard en niet in een ronde vorm te krijgen. Kook ze ongeveer 10 minuten.

Voor de pesto verwijs ik naar de pagina hierover. Natuurlijk kun je ook pesto in de winkel halen, maar eerlijk gezegd vind ik zelfgemaakte lekkerder. Je weet wat er in gaat en je kunt varieren.

De bruine boterhammen toast je in het broodrooster en zoals gezegd, gebruik je de achterkant van een spuitmond om kleine rondjes uit te steken. Bij mij gingen er 4 uit een boterham.

De zalm snij je in kleine blokjes. Meer hoef je er eigenlijk niet mee te doen. Gerookte zalm heeft al een mooie smaak en is gewoon lekker.

Voor de opmaak. Smeer een klein beetje pesto op het toastje, doe er wat zalm op en wikkel de asperge erom heen. Garneer met een paar takjes bieslook. Naast dat deze er mooi uit zien, smaken ze ook nog eens lekker.

Geef een reactie