Gevulde eieren

Deze keer iets heel anders. Regelmatig komen er in het weekend kleine hapjes op tafel terwijl we aan de borrel zitten. Gevulde eieren is daar een van.

Vaak blijft het bij kaas, worst en salades, maar soms wordt er wat anders gemaakt. Onder andere gevulde eieren. Een lekker hapje en niet al te groot. Zolang je er niet te veel eet, kan het eetlust opwekkend zijn. Maar ja. Soms is het zo lekker, dat je blijft happen.

De eieren kunnen op veel verschillende manieren gevuld worden. Dit keer op de manier van mijn zoon.

Gevulde eieren

bestek2Hapje   persoon1 4   koksmuts eenvoudig  klok1 30 minuten + 1,5 uur wachttijd

Wat heb je nodig

  • 4 eieren
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 tl komijn
  • paar druppels tabasco
  • basilicum
  • zout en peper
  • Mayonaise

Hoe maak je het?

Kook de eieren op de normale manier, maar zorg er wel voor dat de eidooiers hard zijn. Dus waarschijnlijk iets langer als dat je dat normaal doet. Pel de eieren en snij ze door midden. Verwijder de eidooiers. Deze gebruik je in het mengsel waarmee je de eieren vult.

Neem een paar blaadjes basilicum en snij die in fijne reepjes.

Meng de verschillende kruiden (paprika poeder, komijn, tabasco, basilicum) en voeg hier de eidooiers aan doen. Prak dit fijn en voeg steeds een beetje mayonaise toe totdat er een smeuige massa is ontstaan. Het moet niet te slap zijn, want dan loopt het uit de eieren. Breng op smaak met beetje peper en zout.

Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit een rozetje in elke lege eiwit. Leg op elk rozetje een basilicum blaadje. Nu zijn de gevulde eieren klaar om te serveren.

Geef een reactie