Een frisse salade doet het altijd goed, zo ook deze witlofsalade. Bijvoorbeeld bij een BBQ of een mooi stukje bavette
Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Zo ook deze witlofsalade. Met enkele ingrediƫnten zet je wat gezonds op tafel dat er niet alleen lekker uit ziet, maar zeker ook gewoon lekker smaakt.
Nu zul je denken, waarom pinda’s, want walnoten is toch eigenlijk veel gebruikelijker? Ja dat is zo. Maar we waren in Frankrijk en daar zitten we niet dicht bij de winkel. We hadden nog wat witlof meegenomen van huis zonder precies te weten wat daar mee te doen. Uiteindelijk werd het een salade en heel eerlijk smaakte de zoute pinda’s prima in deze salade.
En de sinaasappels waren achter gelaten door mijn dochter. Dus ook daar wil je wat mee. En zo ontstaat langzaam een gerecht dat prima paste bij de warme dagen
Bijgerecht
2
eenvoudig
20 minuten
Wat heb je nodig
- 2 sinaasappels
- 400 gr witlof
- flinke hand gezoute pinda’s
- 1 uitje
- Bieslook
- Peper en zout
- Olie
- 1 tl Mosterd
Hoe maak je het
Het zijn enkele stappen. Het ontvliezen van de sinaasappels kost eigenlijk nog het meeste tijd. Ik hou niet zo van de velletjes en door de schil eraf te snijden en de partjes lost te snijden van de velletjes, hou je mooie stukjes sinaasappel over. En als je dan wat er overblijft, goed uitknijpt, kun je dat gebruiken voor de dressing.
Naast sinaasappelsap voeg je nog wat mosterd en olie toe. Meng dit met een garde en voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe. Dan heb je de dressing.
De uit snipper je heel fijn, de witlof ontdoe je van de harde kern en snij je in gelijke stukken. De pinda’s voeg je zo toe. Meng dit door elkaar met de dressing en je hebt je salade klaar. Strooi er daarna nog wat bieslook over. Mooi, gezond en gewoon erg lekker.