Tomaten Kaas bollen

Deze tomaten kaas bollen waren eigenlijk een verrassing. Ik had hier een recept voor gevonden en daar leek het of het een taartje zou worden. Maar tijdens de bereiding werd al snel duidelijk dat dit toch anders uit zou pakken.

Terwijl ik met het recept voor deze bollen bezig was, dacht ik al dat het me bekend voor kwam. Later realiseerde ik me dat ik soezenbeslag aan het maken was. En als je dat in de oven doet blijft het geen taartje, maar vormt het bollen.

En eigenlijk was dat ook prima. De smaak was er zeker niet minder om en het bracht me op het idee om deze bollen nog een keer in een kleinere vorm te maken en dan als hapje te vullen met bijvoorbeeld roomkaas of hammousse. Als dat lukt en ook gewoon lekker is, zal ik het recept hier plaatsen.

bollen

bestek2Bijgerecht   persoon1 4   koksmuts iets lastiger  klok1 60 minuten

Wat heb je nodig

  • 100 gr pijnboompitten
  • 150 gr boter
  • zout
  • 200 gr bloem
  • 3 dl water
  • 6 eieren
  • 200 gr gersaspte of flinters kaas bijvoorbeeld pecaroni
  • 50 gr gedroogde tomaten
  • 1 tl marjolein

Hoe maak je het

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze een mooi goudbruine kleur hebben. Niet laten verbranden. Dan worden ze bitter. Daarna kun je ze grof hakken. Je moet wel zien en proeven dat er nootjes doorheen zitten. Als je ze te fijn hakt, is dit minder het geval.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snij de tomaten in kleine stukjes. Snij de marjolein fijn.

Doe in een steelpan met dikke bodem het water en de boter en breng dit aan de kook. Voeg het zout en de bloem in 1 keer toe en roer dit goed totdat het een bal vormt. Nu kun je het van het vuur afhalen om de eieren toe te voegen. Als je het op het vuur laat en dan de eieren toevoegd, zullen ze zeker gaan stollen.

De eieren worden 1 voor 1 doorgeroerd. Pas als het ei goed is opgenomen door het deeg, voeg je het volgende ei toe. Dit is nog wel even een werkje en kost wat kracht.

Zodra alle eieren zijn toegevoegd, voeg je de helft van de kaas, de pijnboompitten, de tomaten en de marjolein toe en roer dit goed door.

Pak een bakplaat en bekleed die met bakpapier. Leg hierop hoopjes deeg en zorg dat er wat tussenruimte is. Strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak ze af in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.

Hier kun je heel goed wat vleeswaren bij serveren. Op de onderste foto heb ik de bol in tweeen gesneden, maar je kunt hem natuurlijk ook heel laten.

bollen

Geef een reactie