Naanbrood met ….. kokos

Naanbrood is erg eenvoudig te maken en overal vind je wel verschillende gerechten met elke keer net wat andere ingredienten. Ik maak ze in Frankrijk regelmatig als we gaan BBQ-en. Dan hoeven we niet om brood en als de bbq goed heet is, zijn ze zo klaar.

Deze keer zouden we kipspies met satesaus maken op de barbecue en daarbij dus naanbrood. Aangezien de winkel niet om de hoek is in Frankrijk, moeten we alles goed van te voren halen. We hadden, dachten we ook alles in huis. Tot ik het naanbrood wilde maken. Ik maak het met Griekse yoghurt, maar toen ik die uit de koelkast pakte, bleek het Griekse yoghurt met kokos. De verkeerde gepakt.

Wat nu. Naar de winkel gaan, kost bijna een uur. En veel andere ingredienten hadden we niet in huis. Dan ga je denken. Ik maak satesaus ook weleens met kokosmelk en op zich smaakt dat prima bij kip. Dus hebben we besloten om toch deze yoghurt te gebruiken.

Het resultaat was eigenlijk best lekker en zeker bij de sat├ęsaus smaakte het prima.

 

bestekBijgerecht persoon 2 koksmuts eenvoudig klok 10 minuten en 1 uur om het te laten rijzen.

Wat heb je nodig

  • 250 ml Griekse yoghurt met kokos
  • 400 gr bloem
  • olie
  • flinke snuf zout
  • zakje gist

Hoe maak je het

Eigenlijk heel simpel. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg het zout, gist en de bloem toe. Net zoveel bloem dat je een mooie bal deeg hebt wat nog heel goed te kneden is. Hij moet niet te hard zijn.

Deze laat je ongeveer een uur afgedekt op een warme plek staan. In de zomer is dat eigenlijk overal wel. Doe je het in de winter, zet het dan in de buurt van de verwarming.

Verdeel het deeg in een aantal stukken en maak er ongeveer gelijke dunnen plakken deeg van. Niet zo dun als een pizza, maar ook niet zo dik als een broodje. Het is een platbrood. Ik doe dat met mijn handen en maak er niet al te gelijke plakken van. Als je dat niet graag doe, kun je een deegroller gebruiken. Zorg er wel voor dat je deeg niet blijft plakken.

Zorg dat de barbecue goed warm is. Smeer beide kanten van het brood dun in met olie en leg ze op het rooster. Na zo’n 2-3 minuten beginnen ze te kleuren en draai je ze om. Blijf kijken. De temperatuur van een barbecue kan nogal schelen van plek tot plek. Dus kijk of ze bruin zijn, draai ze dan om of verwissel ze van plaats.

En dat is het eigenlijk. Het is heel anders als de traditionele en je proeft de kokos er nog doorheen. Eigenlijk best een goede vinding. Zeker 1 die we nog wel eens zullen gebruiken.

Geef een reactie