Over de site

Welkom op Gewoon lekker eten. Op deze site vind je vooral recepten om gewoon lekker te eten. Soms zie je van die recepten met allerlei poespas en onmogelijke ingrediënten waardoor het lijkt of je alleen lekker kunt eten als je dat allemaal in huis hebt. Dat hoeft helemaal niet.

Een andere reden dat ik de website begonnen ben, is om te laten zien dat lekker koken niet moeilijk hoeft te zijn. Je kunt de recepten die hier staan, letterlijk volgen. Je kunt ze ook gebruiken als uitgangspunt om daar verder mee te experimenteren. Je smaak zal anders zijn dan de mijne en daardoor kan gewoon lekker eten voor jou iets anders betekenen dan voor mij. En ook ikzelf experimenteer nog met de gerechten. Vaak is het niet twee keer het zelfde.

Dat laatste maakte het wel moeilijk om op te schrijven hoe ik bepaalde dingen maak. Vaak kijk ik wat er in huis is en gebruik die ingrediënten. Daardoor kan het nogal eens verschillen hoe een gerecht in elkaar zit. Maar ik zal mijn best doen en de ingrediënten noemen zoals ik die op dat moment gebruikt heb. Andere keren haal ik wel speciaal de spullen in huis die nodig zijn voor een gerecht. Dat is logisch.

Verder is de site ook wel voor mezelf als een soort naslag werk. Je ziet recepten in allerlei tijdschriften of websites. Je probeert ze en past ze eventueel wat aan. Maar ja een jaar later wil je het nog een keer maken en waar kwam het ook al weer vandaan en wat had ik daaraan aangepast? Door het nu hier vast te leggen, heb ik alvast een punt om het terug te halen.

Gewoon lekker koken is niet moeilijk. Je moet het gewoon doen. Durf ingrediënten te combineren waarvan je denkt dat ze goed bij elkaar passen. Meestal klopt dat wel. Soms valt het tegen. Dan ben je weer wat wijzer. Het is een kwestie van proberen en verbeteren. Niet alles lukt in 1 keer, ook bij mij niet. Maar leer daarvan en probeer te achterhalen waar het fout ging. Dan voorkom je dat de volgende keer.

Ik hoop dat je inspiratie zult op doen met gerechten of verhalen die hier geplaatst worden. Ik zou het leuk vinden als er af en toe een berichtje achter gelaten werd, zodat ik merk wat jullie er van vinden.

Volg mijn blog met Bloglovin

Geef een reactie