Zalmkoekjes met paprikasaus

Deze zalmkoekjes kun je heel goed van te voren klaar zetten, zodat je ze alleen even op het laatst hoeft te bakken in de oven.

Zalm is een mooie vis om iets van te maken. En je kunt er vele kanten mee op. Als je hem maar niet te ver laten garen want dan wordt het droog.

Heel bekend is natuurlijk de gerookte zalm. Deze wordt koud gerookt bij zo’n 30 tot 35 graden celcius. Dat is me nog niet gelukt om thuis na te doen. Wel heb ik regelmatig een stukje zalm gerookt in de rookoven. Dit is heel anders dan die je in de winkel koopt, maar zeker niet minder.

Dit gerecht is eigenlijk vrij eenvoudig te maken en door de paprika weer heel anders van smaak dan dat je gewend bent.

Zalmkoekjes

bestek2 Voorgerecht   persoon1 4   koksmuts Makkelijk   klok1 60 minuten

Wat heb je nodig

  • 1,5 rode paprika
  • 1 el olie
  • 1 el azijn
  • 2 tl maanzaad
  • 300 gr zalm filet
  • 1 sjalot
  • 2 beschuit
  • 1 ei
  • 1 el rode pesto
  • 1 tl worcestershire sauce
  • paar druppels tabasco
  • basilicum
  • peper en zout

Hoe maak je het

Voor de saus snij je 1 paprika in grove stukken en bak die in de olie. Laat dit enige tijd doorgaren tot de paprika zacht aanvoelt. Met de staafmixer maak je het heel fijn. Zeef dit paprika mengsel, zodat alle stukjes eruit zijn. Voeg de azijn, maanzaad en zout toe. Dit doorroeren. De saus kun je zowel warm als koud serveren bij de zalm.

Snij de zalm in kleine blokjes. Snipper de ui en snij ook de halve paprika in kleine stukjes. In een grote schaal meng je alles door elkaar. De paprika stukjes, ui, zalm, ei, pesto, worcetershire sauce, tabasco en het fijngemaakte beschuit. Je kunt hier ook broodkruim of paneermeel voor nemen. Dit zet je koud weg totdat je de koekjes wil bakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Van het zalmmengsel maak je een aantal koekjes. Probeer er 3 per persoon uit te halen. Leg die op de bakplaat en bak die in ongeveer 7 minuten in het midden van de oven.

Doe wat paprika saus op het bord, leg de zalmkoekjes erop en strooi er wat fijngehakte basilicum overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *