Pindasoep

Een soep als maaltijd is niet iets dat we vaak doen. Maar voor deze pindasoep maak ik graag een uitzondering. En dat terwijl ik geen liefhebber ben van pindakaas op mijn boterham. Wel van pindasaus bij de bbq.

Als maaltijdsoep kan deze pindasoep best goed dienst doen. Door de pinda’s is deze calorierijk. Maar het belangrijkste blijft toch eigenlijk dat hij gewoon lekker is.

Het recept is wat veel voor 2 personen. Maar dan heb je de volgende middag ook nog wat. Eigenlijk is het dan nog lekkerder.

bestek(maaltijd)soep persoon 2 koksmuts gemakkelijk klok 40 minuten

Wat heb je nodig

  • Pot pindakaas van 350 gr
  • Stukje gember van ongeveer 2 cm
  • Kippenbouillonblokje
  • 1 tl Sambal
  • 3 el ongezouten pinda’s
  • 1 liter water
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 el zoete ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • Olijfolie

Hoe maak je het

Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in kleine blokjes. Schil de aardappelen en ook deze snij je in kleine blokjes. Hak de pinda’s en snij de kipfilet in dunne plakjes. Nu is het zware werk voorbij en kan de pret beginnen.

In een grote braadpan doe je de olie op half hoog vuur. en bak je in eerste instantie de ui licht zodat hij wat glazig gaat worden. Na 1 minuut kan de knoflook erbij. Als dat even gebakken heeft, kun je de paprika eraan toevoegen. Laat dat nog even bakken alvorens je het water en het bouillonblokje toevoeg.

Nu kan de soep gaan koken. Als het kookt, mogen de aardappels, kardemom, korianderpoeder en de ketjap erbij. Dit laat je een tijdje doorkoken. De aardappels moeten goed zacht zijn. Ongeveer na 20 minuten moet dat wel zo ver zijn. Laat het niet te hard koken. Gewoon rustig.

En dan voeg je beetje bij beetje de pindakaas toe. Niet te snel. Laat de pindakaas oplossen alvorens je er meer aan toevoegt. De pindakaas zorgt voor de binding. Je krijgt hierdoor echt een soep en geen bouillon.

Vlak voor het serveren kun je de pinda’s toevoegen. Dan blijven die nog lekker knapperig. En natuurlijk de gerookte kipfilet. Nu is de pindasoep klaar om te serveren. Serveer er eventueel nog wat brood bij. Echt genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *