Paprika-Tomaat soep

Een soepje is altijd zo gemaakt. En als je dan verse ingredienten gebruikt zoals tomaat en paprika, kan het eigenlijk met de smaak ook al niet meer mis gaan. Het blijft gewoon lekker.

In deze soep heb ik rode paprika gebruikt. Natuurlijk kun je ook gele pakken, maar ik zou niet de groene doen. Die zijn qua smaak anders en zal de soep niet ten goede komen.

Dit is toch wel een goed vullende soep, die je als maaltijd kan gebruiken. Zeker ook omdat er wat aardappelen en peultjes door heen gaan.

Paprika-Tomaat

bestek2Soep   persoon1 4   koksmuts eenvoudig  klok1 70 minuten

Wat heb je nodig

  • 2 rode paprika’s
  • 1 kg tomaten
  • stengel bleekselderij
  • olie
  • 3 sjaloten
  • takje tijm
  • laurierblad
  • kruidnagel
  • 0,5 liter kippebouillon
  • 2 grote aardappelen
  • 2 uien in ringen
  • 500 gr peultjes
  • 150 gr mais uit blik
  • basilicum

Hoe maak je het

De sjaloten in ringen snijden. De paprika ontdoen van hun zaadlijsten en in grove blokjes snijden. Ongeveer 3/4 van de tomaten in grove blokjes snijden. En de selderij in stukken snijden. Aangezien dit gepureerd wordt, heeft het geen zin om dit al te netjes te snijden.

Zet een braadpan op het vuur en doe hier wat olie in. Zodra dit warm is, kunnen de uien erin. Bak die totdat ze zacht zijn. (ongeveer 5 minuten) voeg de paprika en bleekselderij toe en laat dit een tijdje meebakken. Die heeft langere tijd nodig om gaar te worden dan de tomaat en door het bakken, geeft het ook smaak af. Voeg nu de tomaten, tijm, laurier en kruidnagel toe. Ik steek de kruidnagel altijd in het laurier blad omdat je die moet verwijderen voordat je de soep pureert. Als je dat niet doet, word het zo’n gezoek.

Laat dit rustig zo’n 30 minuten pruttelen totdat het goed gaar is. Nu kun je het pureren. Zoals gezegd haal je het laurierblad en de kruidnagel eruit. Tijm zou je er ook uit kunnen halen, maar je kunt het ook mee pureren.

Voeg nu de bouillon toe. En breng aan de kook.

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Brunoise heet dat in keukentermen. Was ze even zodat het overtollige zetmeel eraf is en voeg ze toe aan de soep. Die kun je rustig even mee laten koken. Na 5 minuten kun je de uitgelekte mais toevoegen.

Ondertussen snij je de uien in ringen en de peultjes in stukken. Als je de peultjes heel laat, zijn ze wat groot voor open een lepel. Bak de uien en peultjes in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Voeg dit toe aan de soep.

Proef de soep of de ingredienten net gaar zijn en voeg eventueel nog peper en zout toe. Snij de basilicum blaadjes in reepjes. Deze zijn voor de ganering.

Doe de soep in een kom en strooi hierover de basilicumblaadjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *