Salade van veldsla met rookworst

Sinds enige tijd probeer ik tussen de middag het aantal koolhydraten te verminderen. Door een salade te eten in plaats van brood, kan dit heel goed. En eerlijk gezegd het is ook gewoon lekker eten. Het kost wat meer voorbereiding en zeker als je naar je werk gaat, is het iets lastiger. Kwestie van plannen zal ik maar zeggen.

Deze keer gebruik ik veldsla of zoals de Franse het noemen mâche voor de salade. Zoals eerder gezegd, probeer het aantal ingredienten niet al te groot te maken. Verder heb ik deze keer rookworst gebruikt omdat die nog over was van een stampot. En ook koud lust ik die wel. Maak de dressing niet al te uitgesproken. Dat komt de fijne smaak van de veldsla niet ten goede.

Veldsla salade

bestek2 Salade    persoon1 4   koksmuts Makkelijk    klok1 15 minuten

Wat heb je nodig

  • 500 gr veldsla
  • ui
  • 125 gr rookworst
  • 125 gr jong belegen kaas
  • 50 gr radijs
  • Halve komkommer
  • 4 tomaten
  • dressing

Hoe maakt je het?

Schil de komkommer en snij overlangs door het midden. Verwijder de zaadlijsten. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes, zodat je een soort halve maantjes krijgt. Snipper de ui. Snij de rookworst in halve ringen. Snij blokjes van de kaas. De radijs snij je in dunnen plakjes.

De tomaten snij je in vieren en ontdoe je van het zaad. De kwarten snij je nog een keer door midden.

Voor de dressing, heb ik de mayonaise wat verdunt en op smaak gebracht met peper en zout. Natuurlijk kun je ook met olie, azijn, honing, wat mosterd en peper en zout een mooie dressing maken.

Alle ingrediënten mengen met de dressing. En dan natuurlijk niet serveren met brood, want dan gaat mijn eerste opmerking teniet.

Als vooraf bij een diner of als bijgerecht bij een hoofdgerecht zou ik dit niet serveren. Dan zou ik iets anders met de sla doen. Wie weet volgen daar nog wel recepten van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *