Salade Geitenkaasmousse met frambozendressing

Salades kunnen altijd. En je kunt er eindeloos mee varieren. Deze keer een salade als een vegetarisch voorgerecht of lunch.

Vroeger waren we niet zo’n liefhebbers van geitenkaas, maar tegenwoordig is dat wel anders. Het heeft een specifieke smaak. Door er een mousse van te maken, is de smaak iets minder sterk en kan bijvoorbeeld een manier zijn om de smaak te leren kennen. Ook frambozen hebben een zeer specifieke smaak. Dit geeft wat aparts aan de dressing en is erg eenvoudig te maken. Of je nu verse of diepvries frambozen gebruikt, hoewel ik de verse liever heb.

Bijkomend voordeel is dat dit gerecht eenvoudig te maken is en er toch leuk uitziet.

salade met geitenkaasmousse

 

bestek2Voorgerecht   persoon1 2   koksmuts eenvoudig  klok1 15 minuten

Wat heb je nodig

  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 60 gr slagroom
  • 75 gr gemengde bladsla
  • handje cashewnoten
  • 50 gr verse frambozen
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • zwarte peper
  • waterkers

Hoe maak je het

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Dan is het tijd voor de opmaak van de salade. Met de sla heb ik verder niets gedaan. Normaal maak ik die aan met een dressing, maar in dit geval wilde ik de dressing rondom de sla doen (draperen). Je krijgt een mooiere presentatie. 

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Voor de dressing doe je al de ingrediënten in de kom van een staafmixer. De frambozen, de mosterd, de witte balsamico, de zonnebloemolie en de honing. Natuurlijk kun je ook andere azijn en olie gebruiken. Ik heb hier voor zonnebloemolie gekozen omdat het vrij neutraal van smaak is. Natuurlijk even proeven en dan kun je kiezen om nog wat toe te voegen. De dressing is smaak bepalend voor het gerecht. Dus maak er iets lekkers van. Hou wel 2 frambozen achter voor garnering. 

Dan is het tijd voor de opmaak van de salade. Met de sla heb ik verder niets gedaan. Normaal maak ik die aan met een dressing, maar in dit geval wilde ik de dressing rondom de sla doen (draperen). Je krijgt een mooiere presentatie. 

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Ondertussen kun je de cashewnoten in een droge koekenpan bruin laten worden. Ik vind dit lekkerder dan ze er zo bij te doen.

Voor de dressing doe je al de ingrediënten in de kom van een staafmixer. De frambozen, de mosterd, de witte balsamico, de zonnebloemolie en de honing. Natuurlijk kun je ook andere azijn en olie gebruiken. Ik heb hier voor zonnebloemolie gekozen omdat het vrij neutraal van smaak is. Natuurlijk even proeven en dan kun je kiezen om nog wat toe te voegen. De dressing is smaak bepalend voor het gerecht. Dus maak er iets lekkers van. Hou wel 2 frambozen achter voor garnering. 

Dan is het tijd voor de opmaak van de salade. Met de sla heb ik verder niets gedaan. Normaal maak ik die aan met een dressing, maar in dit geval wilde ik de dressing rondom de sla doen (draperen). Je krijgt een mooiere presentatie. 

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Het beste begin je met het kloppen van de slagroom. Deze mag goed stijf zijn. Roer daarna de zachte geitenkaas met een lepel of een spatel. Hierdoor wordt hij glad en is bruikbaar om door de slagroom te spatelen. 

Daarna spatel je voorzichtig de kaas door de slagroom breng deze op smaak met wat peper en zout. Daarna mag het afgedekt de koelkast in om op te stijven. Dit vergt enige tijd.

Ondertussen kun je de cashewnoten in een droge koekenpan bruin laten worden. Ik vind dit lekkerder dan ze er zo bij te doen.

Voor de dressing doe je al de ingrediënten in de kom van een staafmixer. De frambozen, de mosterd, de witte balsamico, de zonnebloemolie en de honing. Natuurlijk kun je ook andere azijn en olie gebruiken. Ik heb hier voor zonnebloemolie gekozen omdat het vrij neutraal van smaak is. Natuurlijk even proeven en dan kun je kiezen om nog wat toe te voegen. De dressing is smaak bepalend voor het gerecht. Dus maak er iets lekkers van. Hou wel 2 frambozen achter voor garnering. 

Dan is het tijd voor de opmaak van de salade. Met de sla heb ik verder niets gedaan. Normaal maak ik die aan met een dressing, maar in dit geval wilde ik de dressing rondom de sla doen (draperen). Je krijgt een mooiere presentatie. 

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Het beste begin je met het kloppen van de slagroom. Deze mag goed stijf zijn. Roer daarna de zachte geitenkaas met een lepel of een spatel. Hierdoor wordt hij glad en is bruikbaar om door de slagroom te spatelen. 

Daarna spatel je voorzichtig de kaas door de slagroom breng deze op smaak met wat peper en zout. Daarna mag het afgedekt de koelkast in om op te stijven. Dit vergt enige tijd.

Ondertussen kun je de cashewnoten in een droge koekenpan bruin laten worden. Ik vind dit lekkerder dan ze er zo bij te doen.

Voor de dressing doe je al de ingrediënten in de kom van een staafmixer. De frambozen, de mosterd, de witte balsamico, de zonnebloemolie en de honing. Natuurlijk kun je ook andere azijn en olie gebruiken. Ik heb hier voor zonnebloemolie gekozen omdat het vrij neutraal van smaak is. Natuurlijk even proeven en dan kun je kiezen om nog wat toe te voegen. De dressing is smaak bepalend voor het gerecht. Dus maak er iets lekkers van. Hou wel 2 frambozen achter voor garnering. 

Dan is het tijd voor de opmaak van de salade. Met de sla heb ik verder niets gedaan. Normaal maak ik die aan met een dressing, maar in dit geval wilde ik de dressing rondom de sla doen (draperen). Je krijgt een mooiere presentatie. 

Maak met twee lepels een quenelle of een soort ei. Dit vergt wat oefening. Maak de lepels even nat, dan gaat het wat makkelijker. Vind je hem goed genoeg leg je deze op de sla en doe je er nog een klein beetje uit de pepermolen gemalen peper op. 

De dressing heb ik met een lepel om de sla gedaan. Je zou ook een spuitflesje kunnen gebruiken als je die hebt, dan wordt het wat strakker.

Maak het geheel af met de cashewnoten, een hele framboos en de waterkers. Een fris, vegetarisch salade als voorgerecht of lichte lunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *