Komkommersalade met granaatappelpitjes

Mijn dochter stuurde deze foto van een eenvoudig maar oh zo lekkere komkommersalade. Ik ben blij dat ze besloten heeft om het hier te laten zien en ons te vertellen hoe ze die gemaakt heeft. Ziet er zo lekker uit. Ik ga hem ook zeker een keer als lunch maken.

Zeker in de week zonder vlees, mag dit gerecht niet ontbreken. Niet alleen bevat het geen vlees, maar ook geen enkele vleesvervanger en toch is het de moeite waard om deze te maken. Ik laat verder Miranda aan het woord om het een en ander uit te leggen.

Elke maand houden we op mijn werk een picknick waarbij iedereen een zelfgemaakt gerecht probeert mee te brengen. Soms maak ik een gerecht wat meer tijd kost, maar deze keer had ik niet zo veel tijd. Het werd daardoor een simpele salade met een verrassende smaak combinatie.

bestekLunchgerecht / Salade persoon 2 koksmuts Eenvoudig klok 10 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 110 gram feta
  • Handje verse munt blaadjes
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Limoen
  • Peper en zout

Hoe maak je het

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snij de komkommer in blokjes.

Snij de feta in blokjes en de munt blaadjes in dunne reepjes.

Mix de komkommer, feta, munt en granaatappelpitjes.

Pers wat sap uit de limoen en meng dit door de salade naar smaak.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met een limoen partje en klaar is deze overheerlijke komkommersalade.

Geef een reactie